45 bin ameliyat 141 nakil: Bölgenin sağlık merkezi!

Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, geçen yıl yurt içi ve dışından gelen 1,5 milyon hastaya sağlık hizmeti sundu.

Yaklaşık 62 yıl önce kurulan hastane, İstanbul ve Ankara‘nın yanı sıra Doğu Anadolu Bölgesi ile Azerbaycan, İran, Irak ve Avrupa ülkelerinden gelen hastalara da hizmet veriyor. Tam donanımlı acil kompleksi, organ nakli, kalp, tüp bebek, ağrı tedavi ve göz bankası gibi birimlerin yanı sıra ileri radyolojik cihazlarla donatılmış hastane, hızlı tanı ve doktorlara kolay erişim imkânı sayesinde tercih ediliyor.

Toplam 3 binden fazla personelin görev yaptığı 1400 yataklı hastanede, geçen yıl 141 organ, doku ve kornea nakli ile 300 tüp bebek uygulaması gerçekleştirildi.45 bin ameliyat yapıldı ve toplam tıbbi işlem sayısı 70-80 bini buldu.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bilgehan Erkut, Doğu Anadolu’daki yaklaşık 13 milyonluk nüfusa hizmet verdiklerini belirterek, ameliyat sayılarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi. Böbrek, karaciğer ve kemik iliği nakillerinin yanı sıra 69 kornea naklinin gerçekleştirildiğini ifade eden Erkut, hastanenin kalp cerrahisi alanında üst düzey ameliyatlar yapabildiğini vurguladı.

Erkut, yeni tomografi ve ultrason cihazlarıyla bekleme sürelerini en aza indirdiklerini belirterek, “Ultrason ve MR çekimlerini bir hafta içinde, tomografiyi ise anında yapabiliyoruz. Geçen yıl 36 böbrek, 22 karaciğer nakli tamamlandı. İstanbul nüfusuna kayıtlı 20 bin kişi hastanemizden sağlık hizmeti aldı. Hekime kolay ulaşım, hızlı radyolojik görüntüleme ve tanı imkânları sunuyoruz. 30 ameliyathanemiz var ve hastaları mümkün olduğunca bekletmeden tedavi ediyoruz.” dedi.

“80 BİN HASTA YATIŞI”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu,

  • “Devletin desteğiyle doktor açığını büyük ölçüde giderdik. Cihaz yenilemeleri yaparak hastanemizin teknolojik altyapısını güçlendiriyoruz. Geçen yıl 80 bin hasta yatışı gerçekleşti ve ileri seviye ameliyatlar yapıldı. Önümüzdeki süreçte, özellikle felçli hastalara yönelik yeni cihazlarla hastanenin hizmet kapasitesini artıracağız.”

Diş Hekimliği Fakültesi’nin de yurt içi ve dışından gelen hastalara önemli hizmetler sunduğunu aktaran Hacımüftüoğlu, sağlık turizmi açısından hastanenin önemli bir konumda olduğunu vurguladı.

Nahçıvan’dan gelen Turgut Cengizoğlu, “Doktorlarla kolayca iletişim kurabiliyoruz, burada bize iyi bakıyorlar. Bu yüzden burayı tercih ediyoruz.” derken, Bursa’dan gelen Ali Alioğlu ise eşinin sağlık sorunları nedeniyle tavsiye üzerine hastaneye geldiklerini belirterek, “Doktorlar çok iyi, hizmetlerden memnunuz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

PKK’nın ‘Silah bırakma tiyatrosu’ sonrası ABD’den flaş sözler: Devlet kurma borcumuz yok

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, “SDG, YPG ve PKK’dır. Onlara bağımsız devlet kurma borcumuz yok. PKK, bugün silah bırakmaya başladı. Bu, Türkiye açısından çok büyük bir gelişme” dedi. Barrack, New York’ta aralarında …

Fahrettin Altun’dan görevden alındıktan sonra dikkat çeken açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı. TİHEK’in başına getirilen Altun’un yerine ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı. Altun, görevden alındıktan sonra yaptığı ilk açıklamada Erdoğan’a teşekkür etti.

Köprünün ortası çöktü, araçlar tek tek nehre düştü: 9 ölü

Hindistan’ın batısında bulunan Gucerat eyaletinde korkunç bir olay meydana geldi. Vadodara ile Anand bölgeleri arasında ulaşımı sağlayan yaklaşık 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasında yer alan bölüm aniden çöktü. Yetkililer, çökme …

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Bu marka krakerler geri çağrılıyor: Etikette büyük hata

Amerika Birleşik Devletleri’nde, popüler atıştırmalık markası Ritz’in fıstık ezmeli krakerleri yanlış ambalajlama nedeniyle ülke genelinde acil olarak geri çağrıldı.