Bakanlıktan ‘giymeyin’ uyarısı: İnsan sağlığını tehdit eden gömlek açıklandı

Ticaret Bakanlığı, Sağlığı Tehdit Eden Ürünleri Piyasadan Toplattı

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı denetimler sonucunda, insan sağlığını tehdit eden birçok ürün için piyasadan toplatma kararı alındığı ortaya çıktı. Bu ürünler arasında özellikle bazı giysiler, pelüş oyuncaklar ve çocuk giyim ürünleri bulunuyor.

Piyasadan geri çekilen ürünler, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden duyuruldu.

Caizen Markalı Gömlekler Geri Çekildi

Bakanlık, “Caizen” markalı mavi gömleklerde limit değerlerin üzerinde kurşun bulunması nedeniyle ürünlerin piyasaya arzının yasaklandığını ve mağazalardan toplatılmasına karar verdi.

Bakanlık, ürünün kimyasal riskler içerdiğini belirterek kararın “7223 Sayılı Kanun, Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda alındığını ifade etti.

Ayrıca gömleklerin etiketinde ”High Quality” (Yüksek Kalite) ibaresinin yer alması dikkat çekti.


(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Yanındaki yolcunun mesajını gördü: Uçak acil iniş yaptı

Porto Riko’dan Teksas’a gitmekte olan bir American Airlines uçağı, bir yolcunun yanındaki yolcunun telefonunda gördüğü mesaj üzerine acil iniş yaptı.

Bursa’da firari hükümlüler yakalandı

Bursa’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari 2 hükümlü yakalandı.

Silah bırakma süreci başlıyor, Öcalan ne mesaj verecek?

Öcalan’ın mesajının ardından önümüzdeki hafta sonuna doğru Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminde bir bölgede silah bırakma sürecinin ilk adımı atılacak

Otel çalışanlarından turistlere unutulmaz ders

Yunanistan’ın popüler turizm adası Zakintos’ta otel çalışanlarının, sabahın köründe şezlong kapmak için havlularını bırakan turistlere verdiği ders, sosyal medyada viral oldu.

AKP’li Külünk’ten İklim Kanunu’na tepki: ‘Milletimizin itirazlarına rağmen kabul edildi’

Eski AKP Milletvekili Metin Külünk, TBMM’de kabul edilen İklim Kanunu’nu sert sözlerle eleştirdi. Külünk, “Şimdi ne olacağını hep beraber göreceğiz. Soruyoruz: Bu kanun kime, nasıl bir kazanç sağlıyor?” dedi.

Rusya’dan askerlik şubesine saldırı: 2 ölü, 11 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın Poltava şehrindeki bir asker alım ofisine insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.