Yasa dışı “sorgu sistemi” soruşturmasında 5 kişi tutuklandı

Vatandaşların Kişisel Verilerine Erişmek İçin Yasa Dışı Sorgu Sistemi Kullanan 5 Şüpheli Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların kişisel verilerine erişmek amacıyla yasa dışı bir sorgu sistemi kullandıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan B.S, E.T, M.Y, E.Ö. ve H.K jandarma tarafından işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Ankara Adliyesi’ne sevk edildi ve savcıya verdikleri ifadelerin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi.

Zanlılar, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma” suçundan tutuklandı.

Soruşturmanın Arka Planı

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından yurt içi ve yurt dışı kaynaklı siber tehditleri tespit etmek ve önlemek amacıyla yapılan faaliyetler sırasında, hukuk bürolarının vatandaşların kişisel verilerine erişmek için “Avatar/Adalet” adlı illegal sorgulama sistemini kullandığı tespit edilmiş ve rapor hazırlanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 Ocak’ta söz konusu yasa dışı sorgu sistemi kullandığı belirlenen 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve USOM personelinin desteğiyle Ankara İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince zanlılar gözaltına alınmıştı. (AA)

Related Posts

Yandaş medyanın ‘villa iddiası’ balonu da patladı! İBB yayımladı: İşte yalanlar ve gerçekler

Kamuoyuna yansıyan “İSKİ’den ödeme çıkarılarak villa alındı” iddiasına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İSKİ ile İmamoğlu İnşaat arasında hiçbir doğrudan ihale ya da ticari ilişki bulunmadığını bildirdi.

Marmaris’te tekne yangını!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde iskeleye bağlı bir teknede çıkan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Yangında teknede hasar meydana gelirken, çıkış nedeni araştırılıyor.

12 bin askerle savaş provası! Türkiye yine dışarıda bırakıldı

Balkanlar’da düzenlediği ‘Immediate Response 25’ tatbikatına 8 ülke katıldı. Uzmanlara göre senaryo ve askeri manevralar Türkiye’ye karşı kurgulanmış olabilir.

Şanlıurfa’da istinat duvarı çöktü: Yaralı işçiler var

Şanlıurfa’da bir inşaatta istinat duvarının çökmesi sonucu 2’si ağır 4 işçi yaralandı.

Putin’den korkutan açıklama!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın ülkesine düzenlediği saldırıların ardından ilk kez açıklama yaptı. Rusya-Ukrayna müzakerelerinde sürpriz gelişme! Putin ‘hazırım’ mesajı verdi Putin, son saldırıların ardından Ukrayna ile bir zirve ya …

AKP’nin kurucularından AKP’ye bildiri: ‘Hukuk devletini askıya aldınız’

Eski AKP’li bakanlar, akademisyenlerden oluşan 19 kişilik ekip iktidara ‘adalet’ çağrısında bulundukları bir bildiri yayımladı. AKP’nin kurucu isimlerinden Prof. Dr. Hüseyin Çelik SÖZCÜ ekranlarında yayımlanan Para Politika programına konuk olarak AKP’nin izlediği politikalara dair kritik açıklamalar yaptı.