İzmir’de El Emeğiyle Masal Dünyası Yaratıyor

Murat Ülkü: Masal Dünyasına Ahşap Dokunuşlar

İZMİR’de yaşayan Murat Ülkü (53), Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda kurduğu atölyesinde, el emeğiyle ahşap malzemeden çizgi film karakterleri, masal kahramanlarının figürlerini kesip, boyayarak 3 boyutlu resimler, kuklalar ve dekoratif ürünler üretiyor. Çocukların ilgisini çeken Ülkü, renkli eserleriyle adeta masal dünyasına hayat veriyor. “Onların hayran bakışları, beni mutlu ediyor” diyen sanatçı, 20 yaşındayken resme olan yeteneğini keşfettiğini ve bu alanda kendisini geliştirdiğini belirtiyor.

2009 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde boyacı olarak işe giren Ülkü, resim sanatını burada da sürdürdü. Emekli olduktan sonra atölye açan sanatçı, ahşap malzemeleri kullanarak çizdiği karakterlere hayat veriyor. Ülkü, atölyesini “Kemeraltı Çarşısı’nda bu işi el emeğiyle yapan tek yeriz. Burası masal dünyası, harikalar diyarı gibi bir yere dönüştü” sözleriyle anlatıyor.

Ahşaba Renkli Dokunuşlar

Murat Ülkü, yaklaşık 30 yıldır resim çizdiğini ve 15 yıldır ahşap üzerine çalıştığını belirtiyor. Ahşap figürlerini el testeresi ve dekupaj kullanarak hazırlayan sanatçı, ürünlerini renklendirirken özen gösteriyor. “Eserlerimi gören çocukların yüzündeki tebessüm beni çok mutlu ediyor” diyen Ülkü, bu işi severek yaptığını vurguluyor.

Resim sanatını oğlu Onur Ülkü’ye de öğreten Murat Ülkü, “Oğluma ‘Gölgen olayım, sen bu işi öğren ve geliştir’ dedim. Şimdi babalı oğullu yürütüyoruz” diyor. Onur Ülkü ise babasının kendisine verdiği desteği ve öğütleri önemsediğini belirterek, bu mesleği sevgiyle sürdürdüğünü ifade ediyor.

İzmir’de masal dünyasına ahşap dokunuşlar bırakan Murat Ülkü ve oğlu, birlikte iç ve dış mekanlara 3 boyutlu resimler çizmeye devam ediyor. Yağmur ÖNGÜN/İZMİR

Related Posts

Dilan Çıtak’tan “gay barda dans etti” iddialarına açıklama geldi

Dilan Çıtak, sosyal medyada kendisine ait olduğu iddia edilen “barda dans” videosunu şiddetle reddetti. “Linç bir refleks, cehalet bulaşıcı” diyerek tepki gösteren Çıtak, yalan haber ve hakaret edenlere karşı hukuki süreç başlattığını duyurdu.

MHP bu sözleri yalanlamadı: Siyaset kulisleri çalkalanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birkaç ay önce MHP milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” dediği iddia edilmişti. Bu iddianın ardından tepkiler büyürken MHP’den hala yalanlama gelmedi.

MHP’li belediye ‘Şehitler Caddesi’nin adını değiştirdi

MHP’li Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, ilçe merkezinde bulunan Şehitler Caddesinin ismini 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirdi. İlçede yaşayan yurttaşlar, “Şehitler arasında ayrımcılık yapılıyor” diyerek duruma tepki gösterdi. Şehit babası Mustafa Kocatürk ise, “İlçemizde ne 15 Temmuz gazisi ne de şehidi var. Ama 25 terör şehidimiz var. Caddenin ismini sadece 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirmek, şehitlerimizin hatırasına saygısızlıktır” dedi.

ABD, Meksika hava taşıyıcılarına uçuş programlarını bildirme zorunluluğu getirdi

Trump yönetimi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Meksika hükümetinin uçuş aralıklarını azaltması ve kargo şirketlerini Meksiko Şehri’ndeki operasyonlarını başka yere taşımaya zorlaması üzerine, Meksika’ya karşı harekete geçeceğini söyledi. Bu durum ABD havayollarını etkiliyor.

AB, 4 Türk şirketi kara listeye aldı

AAvrupa Birliği (AB), Ukrayna’ya karşı savaşından dolayı Rusya’nın petrol ve enerji sektörlerini hedef alan 18. yaptırım paketinde mutabakata vardı. Listede 4 Türk şirketi yer aldı.

Suudi Arabistanlı Prens Velid vefat etti. 20 yıldır komadaydı…

Suudi Arabistan haber ajansı SPA’ya göre, 20 yıldır komada olan ve bu sebeple de “uyuyan prens” olarak adlandırılan Prens Velid hayatını kaybetti. 1990 doğumlu olan Prens, Harp Okulu’nda okurken 2005 yılında trafik kazası geçirmiş ve beyninde oluşan …