Kartepe Belediyesi’nden Kadınlara Hukuki Destek Protokolü

Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Barosu İş Birliği ile Kadınlara Hukuki Destek Sağlanacak

Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Barosu arasında yapılan protokol ile ekonomik durumu el vermeyen kadınlara hukuki destek sağlanacak.

Kartepe’de yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, özellikle kadınlar ve çocukların yanı sıra ekonomik güçlükler nedeniyle korunmaya muhtaç kişilerin yasal haklarını ve hak arama yollarını öğrenmesi amacıyla önemli bir adım atıldı. Bu çerçevede, vatandaşların adli yardım hizmeti kapsamında Kocaeli Barosu tarafından atanacak avukatlarla hukuki destek almaları sağlanacak. Adalete erişim ve yasal yolların kullanımını kolaylaştırmak için Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ile Av. Kadir Caner Karakadılar arasında bir protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, “Kocaeli Barosu’na 12 ilçeden yardım talepleri gitmektedir. Bizlere de bu konuda destek talebi geldi. Yapılan görüşmeler neticesinde sadece kadınlara yönelik destek verilecek. Hiçbir geliri olmayan ve hukuki konularda Kocaeli Barosu’na başvuran mağdurlardan senede 10 kişiye kadar adli yardım desteği verilecek. Dilerim ki kadınlarımız bu desteğe ihtiyaç duyacak olaylar yaşamasın. Kartepe ilçe sınırları içerisinde oturma şartı bulunmaktadır. Bugün Baro Başkanımızla birlikte bir araya gelerek ortak metin ve protokolü imzaladık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kocaeli Baro Başkanı Av. Kadir Caner Karakadılar ise “Dezavantajlı grupta olan kadınlarımız yapılan bu protokol ile Kocaeli Barosu’ndan hukuki destek alabilecekler. Bu durumun önünü açan Kartepe Belediye Başkanımız Mustafa Kocaman’a çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra işbirliğimiz artarak devam edecektir. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. – KOCAELİ

Related Posts

Dilan Çıtak’tan “gay barda dans etti” iddialarına açıklama geldi

Dilan Çıtak, sosyal medyada kendisine ait olduğu iddia edilen “barda dans” videosunu şiddetle reddetti. “Linç bir refleks, cehalet bulaşıcı” diyerek tepki gösteren Çıtak, yalan haber ve hakaret edenlere karşı hukuki süreç başlattığını duyurdu.

MHP bu sözleri yalanlamadı: Siyaset kulisleri çalkalanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birkaç ay önce MHP milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” dediği iddia edilmişti. Bu iddianın ardından tepkiler büyürken MHP’den hala yalanlama gelmedi.

MHP’li belediye ‘Şehitler Caddesi’nin adını değiştirdi

MHP’li Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, ilçe merkezinde bulunan Şehitler Caddesinin ismini 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirdi. İlçede yaşayan yurttaşlar, “Şehitler arasında ayrımcılık yapılıyor” diyerek duruma tepki gösterdi. Şehit babası Mustafa Kocatürk ise, “İlçemizde ne 15 Temmuz gazisi ne de şehidi var. Ama 25 terör şehidimiz var. Caddenin ismini sadece 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirmek, şehitlerimizin hatırasına saygısızlıktır” dedi.

ABD, Meksika hava taşıyıcılarına uçuş programlarını bildirme zorunluluğu getirdi

Trump yönetimi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Meksika hükümetinin uçuş aralıklarını azaltması ve kargo şirketlerini Meksiko Şehri’ndeki operasyonlarını başka yere taşımaya zorlaması üzerine, Meksika’ya karşı harekete geçeceğini söyledi. Bu durum ABD havayollarını etkiliyor.

AB, 4 Türk şirketi kara listeye aldı

AAvrupa Birliği (AB), Ukrayna’ya karşı savaşından dolayı Rusya’nın petrol ve enerji sektörlerini hedef alan 18. yaptırım paketinde mutabakata vardı. Listede 4 Türk şirketi yer aldı.

Suudi Arabistanlı Prens Velid vefat etti. 20 yıldır komadaydı…

Suudi Arabistan haber ajansı SPA’ya göre, 20 yıldır komada olan ve bu sebeple de “uyuyan prens” olarak adlandırılan Prens Velid hayatını kaybetti. 1990 doğumlu olan Prens, Harp Okulu’nda okurken 2005 yılında trafik kazası geçirmiş ve beyninde oluşan …