Yargıtay Ayşe Gökkan’a ‘üyelik’ten verilen cezayı bozdu

Yargıtay, Tevgera Jinên Azad (TJA) eski Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a 2 kez “örgüt üyesi olmaktan” biri 12 yıl diğeri ise 7 yıl 6 ay olmak üzere verilen hapis cezası kararını bozdu. Yargıtay, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2 kez “örgüt üyesi olmak” 19 yıl, “örgüte bilerek isteyerek yardım etmek” suçlamasından 7 yıl 6 ay, “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 3 yıl olmak üzere toplamda verdiği 30 yıllık hapis cezası kararını kısmen bozdu.

Gökkan’ın avukatlarının yaptığı itiraz başvurusunu inceleyen Yargıtay, bozma kararında Gökkan’a verilen cezaya gerekçe gösterilen suçlamalar arasında temadinin kesilmediğine işaret etti. Yargıtay, “örgüte bilerek isteyerek yardım etmek” suçlamasından Gökkan’a ceza verildiğini, bu hükme esas alınan 11 eylemin aynı zaman da “örgüt üyesi olmak” iddiasından verilen cezanın hükmüne esas alındığını kaydetti. “Örgüt üyesi olmak” iddiasından 2 kez hapis cezası verilmesine gerekçe yapılan suçlamalar arasında da temadinin kesilmediğini kaydeden Yargıtay, “örgüt üyesi olmak” suçlamasına yönelik her iki dosyanın birleştirilip tek bir dosyadan hüküm kurulması gerekirken 2 dosyada ayrı ayrı mahkumiyet hükmün kurulmasının kanuna aykırı olduğunu belirtti.

TUTUKLULUK DEVAMI

Kararı bozan Yargıtay, dosyayı yeniden yargılama için Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Yargıtay, Gökkan’ın tutukluluk halinin ise devamına karar verdi.

Öte yandan, Gökkan’a verilen “örgüt propagandası yapmak” iddiasından verilen 3 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onanırken, “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıyla verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasına yapılan itirazla yeniden 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmesi kararının Yargıtay incelemesi ise devam ediyor.

Gökkan’ın avukatı Berfin Gökkan Baran, verilen propaganda cezasını Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını, bozulup yeniden yargılama yapılacak dosya için de tahliye talebinde bulunacaklarını söyledi.

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’nin İmamoğlu önerisine destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de destek verdiği Ekrem İmamoğlu duruşmalarının TRT’den canlı yayınlanmasına ilişkin konuştu. İmamoğlu duruşmasının canlı yayınlanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bahçeli, duruşma yayınlansın açıklaması yaptıysa gayet güzel bir taktirdir hayırlı olur’ cevabını verdi.

Barış anlaşmasında uzlaşı sağlanmıştı: Aliyev ve Paşinyan Abu Dabi’de görüşecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de bir görüşme gerçekleştirecek.

Kahramanmaraş’ta iskele faciası: Ölü ve yaralılar var

Kahramanmaraş’ta bir apartmanın dış cephe onarımı sırasında iskelenin çökmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi ağır yaralandı.

Kartalkaya faciasında sorumluluk üstlenen yok! Otel müdürü ‘resepsiyonistim’ dedi

Grand Kartal Otel’de çıkan yangına ilişkin tutuklanan otel müdürü tutuklu sanık Zeki Yılmaz, “Her ne kadar bana müdürlük unvanı verseler de benim yaptığım iş resepsiyon görevi oldu. Bordrosunda resepsiyonist görevlisi yazan bir çalışanım, otelde hiçbir şekilde yetkim yoktur. Otel aile otelidir, kararları kendileri alır ve kendileri kontrol eder. Otelle alakalı ne gerekiyorsa kendileri belirler. Kendisine koltuk bile aldıramayan müdür mü olur?” dedi.

BASKİ’ye 6.6 milyon TL ceza

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde arıtılmamış kentsel atık suyu denize deşarj ettiği belirlenen BASKİ’ye, Çevre Bakanlığı tarafından 6 milyon 687 bin TL para cezası kesildi.

Son Dakika… 18 bin sağlık personeli alımı için Bakan Memişoğlu’ndan kritik açıklama

Son Dakika Haberi… AKP Grup Toplantısı öncesinde konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 18 bin sağlık personeli alımı için tarih verdi .