436 bin 630 araca işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Yeni Yıl Denetimlerinde 436 Bin 630 Araça İşlem Yapıldı

Ankara (İGFA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni yıl tedbirleri kapsamında 30 Aralık 2024 – 2 Ocak 2025 tarihleri arasında alkol etkisinde araç kullandığı tespit edilen 5 bin 494 sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından 26 Aralık 2024 – 2 Ocak 2025 tarihleri arasında 2 milyon 749 bin 743 aracın denetlendiğini duyurdu. Bu denetimlerde ise, çakar kullanımı, hız ihlalleri, periyodik muayene eksikliği, emniyet kemeri ihlali, sürücü belgesiz araç kullanımı, zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmaması gibi durumlarda toplam 436 bin 630 araca/sürücüye işlem yapıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, vatandaşların trafik kurallarına uymalarını ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarını önemle vurguladı.

Kaynak: https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1875780623891128831

Related Posts

İrlanda, İsrail’in Filistin’de işgal ettiği bölgelerle ticareti yasaklamaya hazırlanıyor

İrlanda, İsrail’in Filistin’de işgal ettiği bölgelerle ticareti yasaklamaya hazırlanıyor

Fransa’daki müzik festivalinde şırıngalı saldırı alarmı: 145 kişi şikayetçi oldu, 12 gözaltı

Fransa genelinde düzenlenen Fête de la Musique etkinliklerinde 145 kişi, kimliği belirsiz kişilerce enjektörle iğnelenerek saldırıya uğradığını bildirdi. Olayla bağlantılı olarak 12 kişi gözaltına alındı, soruşturmalar sürüyor.

MHP’li Harran Belediyesi’ne ‘Sahtecilik ve dolandırıcılık’ suçlaması

Genç Kardeşler Yol Petrol isimli şirket, Şanlıurfa’nın MHP’li Harran Belediyesi hakkında sahtecilik ve kamu kurumunu dolandırma iddiasıyla Harran Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İddiaya göre şirketin kazandığı ihaleye ait iş bitirme belgesi hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi.

ABD’deyi kasırga vurdu: 6 kişi öldü

ABD’nin North Dakota ve New York eyaletlerinde kasırga nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti.

Yarım daire parasına 35 yataklı hastane

Elazığ’ın Maden ilçesinde 1933 yılında hizmete giren hastane, kimseye haber verilmeden sudan ucuza satıldı. Oysa bölgede ortalama evlerin fiyatı iki misli.

90 yaşındaki ninenin toprağına göz diktiler

Yeni maden yasasıyla geçim kaynakları ve yaşam alanları tehlikede olan köylüler “Bir tek zeytin ağacımızı vermemek için ne gerekiyorsa yapacağız” diyor.