Aliağa’da, Ülkenin En Büyük 10 Bilim Festivalinden Biri Gerçekleştirilecek




TÜBİTAK Destekli BilimFest Aliağa, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Organizasyonuyla 17-19 Nisan 2025 Tarihlerinde Gerçekleşecek

TÜBİTAK Destekli BilimFest Aliağa

TÜBİTAK destekli BilimFest Aliağa, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 17-19 Nisan 2025 tarihlerinde Avcı Ramadan’da 7’den 70’e tüm halka açık olarak düzenlenecek.

Havacılık ve Uzay, Robotik Kodlama, Drone etkinlikleri ve çeşitli bilimsel alanlarda katılımcıların yaparak-yaşayarak öğrenecekleri atölye çalışmaları üç gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi ve SOCAR Türkiye’nin ana paydaşlığında yürütülen Festival; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Ticaret Odası, Özkurt Gıda gibi kurum ve kuruluşların destekleriyle gerçekleştiriliyor.

65 Farklı Atölye Ve Etkinlik Yapılacak

Öğrenciler ve bölge halkı arasında bilime karşı farkındalık oluşturmak, bilime olan ilgiyi artırmak ve yeni kuşağı bilime teşvik etmek amacıyla düzenlenen festivalde Bilim Gösterisi, 65 atölye çalışması, Bilim Söyleşileri, Spor ve Bilim Oyunları Mobil Eğitim Tırları, Konya Bilim Merkezi ve Gaziantep Bilim Merkezi’nin etkinlikleri yer alacak.

“Bilim Seninle Şenlenecek” Sloganıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Katılımcılarını Ağırlayacak

Üç gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, söyleşiler, geç istasyonları, bilimsel etkinlikler ve çeşitli oyunlar Festival’e renk katacak. Bilim Festivali 16-17 Nisan tarihlerinde tüm öğrencilere; 19 Nisan Cumartesi günü ise tüm vatandaşlara açık olacak.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı


Related Posts

Yapay zekaya körü körüne inanmamak gerekiyor

AIPA Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Şebnem Özdemir, “İnsandan insana aktarılan bilgi bile teyide muhtaçken yapay zekaya körü körüne inanmak çok romantik bir yaklaşım. Çünkü bu makine de en nihayetinde bir başka kaynaktan besleniyor.” dedi.

Şempanzelerin tıpkı insanlar gibi modayı takip ettiği keşfedildi

Şempanzelerin kulaklarına ot takarak “moda” benzeri davranışlar sergilediği ve bitkilerle açık yaralarını tedavi ettiği gözlemlendi. Bilim insanlarına göre bu, insanlara özgü olduğu sanılan kültür ve sağlık bilgisinin primatlarda da bulunduğunu gösteriyor.

Vulcain’in yeni saati spor severleri mest etmeye hazırlanıyor

Vulcain’in Skindiver koleksiyonuna eklediği GMT komplikasyonu, dalış saatlerinin işlevselliğini seyahat kolaylığıyla buluşturuyor. 38.3 mm çapındaki kasası ve 200 metre su geçirmezlik özelliğiyle model, dalış için güvenilir bir tercih sunuyor. Mat …

Yapay zeka dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabilir!

Ünlü yatırımcılar yapay zeka teknolojisininin dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabileceğini düşünüyor. Üstelik bu kişi bilinen biri değil, sıfırdan başlayan biri bile olabilir.

Google’dan çığır açan teknoloji: Robotlar artık bağlantısız özgür!

Yapay zeka teknolojilerinin gelişimi robotların yeteneklerini de doğrudan etkiliyor. Robotlara yönelik yapay zeka modelini mart ayında duyuran teknoloji devi Google, birçok robot üreticisiyle ortak çalışma yürütüyor. Google’ın yapay zeka …

Tesla’nın sürücüsüz taksi uygulaması Teksas’ta başladı

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın Üst Yöneticisi (CEO) olduğu otomobil şirketi Tesla, uzun süredir beklenen sürücüsüz taksi uygulamasını Teksas’ın Austin kentinde başlattı.