112 Acil Sağlık Çalışanlarının Çalışma Şartları Araştırması Sonuçlandı

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Çalışma Şartlarına İlişkin Araştırma Sonuçları Yayımlandı

Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Çalışma Şartları Saha Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırmaya toplam bin 364 çalışan katıldı ve komuta kontrol merkezlerinde çalışanların yüzde 53,1’i gelen aramaların yüzde 25’inden fazlasının asılsız veya acil olmayan aramalar olduğunu belirtti. Bu veri, her 4 çağrıdan 1’inin asılsız veya acil olmadığını gösteriyor.

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 75,1’i Komuta Kontrol Merkezlerinde yeterli istihdamın sağlanması gerektiğini vurgulayarak iş yüküne karşı önlemler alınmasını talep etti. Sağlık-Sen’in önerileri arasında, 112 ekiplerinin gerçek hastalara daha hızlı ulaşabilmesi için vaka elemesi yapılması gerektiği ve objektif kriterlerle puanlama sisteminin uygulanması önerildi.

112 Çalışanlarının Önerileri Neler?

  • Halkın sağlık konusunda bilinçlendirilmesi ve sağlık okuryazarlığının artırılması,
  • Vaka bildirimi yapılırken detaylı bilgi verilmesi ve soğukkanlılıkla ele alınması,
  • Ambulanslara yol vermeyenlerin daha sıkı denetlenmesi,
  • Trafikte ambulansların karşılaştığı sorunların çözümü için farkındalık çalışmalarının yapılması,
  • İstasyonların ve komuta merkezlerinin iş yükünün azaltılması için önlemler alınması,
  • Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve temizlik standartlarının artırılması,
  • Teşvik ek ödemelerinin ve nöbet ücretlerinin artırılması.

Araştırmadan elde edilen bulgular, 112 Acil Sağlık Hizmetleri alanında yapılması gereken iyileştirmeler konusunda önemli bir yol haritası sunuyor. Çalışanların yaşadığı sorunlara dair çözüm önerilerine dikkate alınarak, 112 hizmetlerinde verimliliğin artırılması ve çalışanların haklarına daha fazla saygı gösterilmesi gerekiyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.