Trump Erdoğan’ı yine övdü: “Adamlarını gönderdi ve yönetimi ele geçirdi”

Trump: “Türkiye Dış Politikamızda Önemli Bir Rol Oynuyor”

ABD’nin seçilmiş başkanı Trump, Florida’da bulunan Mar-a-Lago yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısında dış politika konularına değindi. Önceki başkanlık döneminde savaşlardan kaçınarak Suriye’deki Amerikan askerlerini geri çektiğini hatırlatan Trump, Türkiye’nin önemine vurgu yaparak ülkedeki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

DEAŞ’ı Suriye’de yendiğini ve askerlerinin çoğunu geri çektiğini belirten Trump, Türkiye’nin rolünü vurgulayarak, “Üzerine gitmemek istediğim kişilerin, yani Kürtlerin, üzerine gitmedim. Suriye’deki gelişmelere bakarsanız, Rusya ve İran zayıfladı. Erdoğan çok zeki bir adam, adamlarını farklı isimler altında gönderdi ve yönetimi ele geçirdiler.” dedi.

Grönland’e ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, “Grönland’ın kontrolünü ele geçirmek Ulusal Güvenliğimiz açısından hayati önem taşıyor. Danimarka’nın bu konudaki yasal haklarını sorgulamalılar.” ifadelerini kullandı.

Trump, Suriye’de DEAŞ’ı yenip yeni savaşlara girmediklerini ve Amerikan askerlerini güvenli bir şekilde geri çektiklerini belirterek, hükümetin aldığı kararları savundu.

Konuşmasında Türkiye’nin Suriye’deki etkisine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyduğu saygıya vurgu yapan Trump, Türk-Amerikan ilişkilerine önem verdiğini dile getirdi.

Related Posts

ABD’deyi kasırga vurdu: 6 kişi öldü

ABD’nin North Dakota ve New York eyaletlerinde kasırga nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti.

Yarım daire parasına 35 yataklı hastane

Elazığ’ın Maden ilçesinde 1933 yılında hizmete giren hastane, kimseye haber verilmeden sudan ucuza satıldı. Oysa bölgede ortalama evlerin fiyatı iki misli.

90 yaşındaki ninenin toprağına göz diktiler

Yeni maden yasasıyla geçim kaynakları ve yaşam alanları tehlikede olan köylüler “Bir tek zeytin ağacımızı vermemek için ne gerekiyorsa yapacağız” diyor.

Universiteler AKP’nin kadro ve finans kasasına dönüştü

Erdoğan’a üniversite rektörlerini doğrudan atama yetkisi veren düzenlemeyi eleştiren CHP’li Kanko “Üniversiteleri bilim üreten kurumlardan çıkarıp yandaş üretim merkezlerine dönüştürdüler” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında 5 Filistinli öldü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 5 Filistinli hayatını kaybetti.

Turist kapanında utandıran dans için perde kapandı

Sosyal medyada yayılan dans görüntüleri, Türkiye’nin turizm merkezlerinden Marmaris’i bir anda ülke gündeminin tam ortasına taşıdı, bölgede tepki çeken durumlar için denetimler başladı.