CHP’li Gezmiş: ‘Yoksullukla mücadele etmeden milli egemenlikten söz edemeyiz’

CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş TBMM’de Konuştu: Belediye Başkanlarının Tutukluluğuna Tepki!

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Milli Egemenlik Haftası” kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada; belediye başkanlarının tutuklanmasına tepki gösterdi ve çocuk yoksulluğuna dikkat çekerek şu sözlere yer verdi:

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları çok iyi biliyorlardı ki, hakimiyetini eline almış bir milletin önünde hiçbir güç duramaz. Tam yüz beş yıl önce işgal altındaki memlekette umutları tükenmiş bir milletin bağrından doğdu bu Meclis. Saltanattan halka geçen, saraylardan millete inen büyük bir yürüyüştü, asla bir daha saraya dönmemek üzere yapıldı bu yürüyüş. Bu bir devrimdi. Azimle, inançla yapıldı Kurtuluş Mücadelesi, bu inançla açıldı Türkiye Büyük Millet Meclisi ve bu inançla atıldı Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri. Bir devlet kurdular, o devletin adı asla değişmeyecek olan laik, demokratik, sosyal bir Türkiye devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’dir.”

‘Çocuklarımızın Geleceği Tehlikede!’

Çocuklara bayram armağan eden tek liderin Atatürk olduğunu vurgulayan Gezmiş, “Atatürk ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir’ diyerek Türkiye’de ve dünyada çocuklara bayram armağan eden, eşi benzeri görülmemiş lider, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi. Gezmiş, “Son yirmi iki yıla kadar bu bayramı coşkuyla, neşeyle, umutla kutladık; önce resmî törenler itibarsızlaştırıldı, stadyumlardaki bayramlar iptal oldu, sonra da geleceğimiz olan çocuklarımızın yüzü gülmez oldu. OECD raporlarına göre Türkiye’de 6,5 milyon çocuk aşırı yoksulluk koşulları altında yaşıyor, çocuklarımız yeterli ve sağlıklı gıdaya ulaşamıyor, gençlerimiz umutsuzlukla hızla ülkeyi terk ediyor. Yoksullukla, eşitsizlikle, adaletsizlikle mücadele etmeden millî egemenlikten söz edemeyiz” ifadelerini kullandı.

‘İmamoğlu’nun Tutuklanması Adaletsizlik!’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına yönelik konuşan Gezmiş, “Millî egemenlik, millî iradedir. Bugün gelinen noktada ise 16 milyon İstanbullu’nun üç defa seçtiği Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve belediye başkanlarımız tutuklu. Neden Ekrem İmamoğlu tutuklu? Ranta, talana, kanala hayır dediği için tutuklu, ilk seçimde Cumhurbaşkanı seçileceği için tutuklu ve ‘Bana bakınca ay yıldızlı bayrağı, bir çift mavi gözü görürsünüz’ dediği için tutuklu” diye konuştu.

‘Depremde Koordinasyonu Sağlayacak Kişiler Hapiste!’

Gezmiş, “İstanbul’da deprem oldu, haberleşme durdu, vatandaş telaş içinde. İstanbul depreminde koordinasyonu sağlayacak kişiler gizli tanıklarla hapiste. Depremden etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” açıklamasını yaptı.

Related Posts

Tarih verildi, süper yaz geliyor: Kavrulacağız!

Meteoroloji modelleri yeni bir kırmızı alarm veriyor: Gerçek yaz şimdi başlıyor. Ve bu sıradan bir sıcaklık değil. GFS hava modeli, tarihe geçebilecek bir sıcak hava dalgasına işaret ediyor.

Muhammed Yakut’un cenazesinde ortaya çıktı: Zekeriya Öz’den yıllar sonra ilk fotoğraf

Firari FETÖ’cü eski savcı Zekeriya Öz, geçtiğimiz günlerde Hollanda’da hayatını kaybeden Muhammed Yakut’un Almanya’da düzenlenen cenazesinde ortaya çıktı.

Her şey mükemmelse neden yanıyoruz?

Türkiye’nin dört bir yanında yangınlar devam ederken Orman Genel Müdürlüğünden tepki çeken bir açıklama geldi: “2 dakikada tespit, 11 dakikada müdahale ile yangınlarla mücadelede Avrupa ve dünyada önemli yerlerdeyiz. 200 metreden yangınları tespit ediyor 25 bin personel var”

İran Genelkurmay Başkanı’ndan İsrail saldırılarına ilişkin açıklama

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, İsrail’in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, İran’ı bölmeyi planlayanların başarısız olduğunu ve kazanan tarafın İran milleti olduğunu söyledi.

Yanındaki yolcunun mesajını gördü: Uçak acil iniş yaptı

Porto Riko’dan Teksas’a gitmekte olan bir American Airlines uçağı, bir yolcunun yanındaki yolcunun telefonunda gördüğü mesaj üzerine acil iniş yaptı.

Bursa’da firari hükümlüler yakalandı

Bursa’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari 2 hükümlü yakalandı.