Putin’den “nükleer” gözdağı: Umarım kullanmaya gerek olmaz

Vladimir Putin: “Rusya’nın Ukrayna Savaşına Müdahale Etmeye Gücü Var”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya devlet televizyonunda yayınlanacak röportajında Ukrayna savaşı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Röportajdan bir bölüm Telegram aracılığıyla paylaşıldı. Putin, Rusya’nın Ukrayna’daki çatışmaya mantıklı bir son verme gücüne sahip olduğunu belirtti. Ayrıca Ukrayna’nın Rusya’ya yönelik saldırılarını da ele aldı.

“Nükleer Silahlara Başvurmayı Umarım Gerekmez”

Rusya Devlet Başkanı, nükleer silahlara işaret ederek, “Bu (nükleer) silahları kullanmaya gerek olmadı ve umarım ki bundan sonra da onlara ihtiyaç olmayacaktır” dedi. Putin, 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak için gerekli araç ve güce sahip olduklarını belirtti.

Ukrayna’dan Rusya’ya Yeni Saldırı Açıklaması

Buna karşın, Ukrayna yetkilileri, Rusya’nın başkent Kiev’e yaptığı insansız hava aracı (İHA) saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişinin yaralandığını duyurdu. Bu saldırı, Rusya’nın Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı zaferini kutladığı günlerde gerçekleşti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin ateşkes çağrısını kabul etmeyerek tepki göstermesinin ardından gerçekleşen saldırı sonucunda Kiev’de yangınlar çıktı. Başkentteki komutanlık yetkilisi Timur Tkachenko, saldırı sonucunda Obolonskyi ve Sviatoshynskyi ilçelerinde yangın çıktığını belirtti. Yangınların söndürülmesi için 76 itfaiyeci görevlendirildi.

Related Posts

Özgür Özel’e yumruklu saldırıda yeni ayrıntılar… ‘Makam aracı otoparka alınmadı’ iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik yumruklu saldırı ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, CHP lideri Özgür Özel’in makam aracı kapalı otoparka alınmadı. Özel bu sebeple aracına ulaşmak için yürüyerek dışarı çıktı.

Selçuk Bayraktar: “Bizler asla durmayacağız”

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bir kez daha ilan ediyoruz; bizler asla durmayacağız. Gökyüzünü vatan bilenlerle birlikte daha da yükseğe, daha da ileriye gideceğiz.” dedi.

Sayıştay sansürüne dair yeni belgeler: ‘Sansürün kanıtı kitapla ortaya saçıldı’

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, gazeteciler Mustafa Mert Bildircin ve Sefa Uyar’ın kaleme aldığı “İktidarın Kılıcı ve Kalkan: Erbaş’ın Diyaneti” kitabında yer alan belgelerle, Sayıştay’daki sansür mekanizmasının ifşa edildiğini söyledi. İlgezdi, 2022’de yayımlanan genelgelerle Sayıştay’ın halk adına denetim yapmasının engellendiğini, denetçilerin üst yönetim müdahalesiyle sansüre zorlandığını belirtti.

Kaçak avlanan 700 kilogram balık ele geçirildi

Elazığ’da kaçak avlandığı tespit edilen 700 kilogram balık ele geçirildi. Bir kişiye ise idari işlem uygulandı.

4 günlük bebek ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi

Van’da, kalp rahatsızlığı olan 4 günlük bebek, ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi.

Otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen araca çarptı: 5 yaralı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir otomobilin, kırmızı ışıkta bekleyen başka bir araca çarptığı kazada ikisi çocuk 5 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir