Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Şadiye Açin’in Dramı: Kolunda Ağrılarla Başladı, Şimdi Acılarla Yaşıyor

Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Şadiye Açin, 8 yıl önce kolunda başlayan ağrılarla hayatının kâbusuna dönüştü. Evli ve 4 çocuk annesi Açin, ağrılarının artması ve kolunun şişmesiyle doktor ziyaretlerine başladı. Ancak geçen süre içinde bir çözüm bulunamayan Açin, son olarak 3 yıl önce Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kolunun kesilmesi gerektiği teşhisiyle karşılaştı.

Ancak vücudunda benzer yaraların oluştuğunu fark eden Şadiye Açin, kolunu kaybetmeye razı olmadı. Durumu her geçen gün kötüleşen Açin, tedavi olabilmek için yardım bekliyor. Ağrı kesicilerle yaşamaya çalışan Açin, “3 yıldır kolum bu şekilde. Balcalı Hastanesi’ne gittik, kolunu keselim dediler. Ona ben izin vermedim. Göğsümde var, kolumu alınca bir şey değişmeyecekti. Benim tek isteğim detaylı bir şekilde kolum incelenerek hastalığın tanısı konularak tedavi görmek istiyorum.” dedi.

Yaşadığı zorlukları anlatan Yusuf Açin ise eşinin kolundaki ödemle hastaneye gittiklerinde net bir teşhis alamadıklarını belirtti. Son 3 yıldır ağrı kesiciler ve komşularının yardımıyla eşine baktıklarını söyleyen Açin, “En son ‘hastayı buraya getirmeyin, kolunu keselim’ dediler ona da biz izin vermedik. Tek isteğimiz büyüklerimizden eşimin acı çekmesini önlemek ve tedavisi.” şeklinde konuştu.

Komşularından destek gören Hatice Çalışkan, “Bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ev sahibi sağ olsun yardımcı olur, bazen kira bile almaz. Bizler zaman zaman yanına gelip yardımcı oluyoruz. Düşüyor, dengesini kaybediyor, zor günler geçiriyor.” dedi.

Related Posts

Yaza Özel Göz Hastalıkları

Yaza özel göz hastalıklarını açıklayan uzmanlar, güneş, deniz, havuz suyu ve polen kaynaklı hastalıklar hakkında bilgi verdi. 

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.