Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Japon Usulü Yürüyüş: Yüksek Yoğunluklu Antrenman

Japon usulü yürüyüş, temelde 30 dakikalık yüksek yoğunluklu bir antrenman olarak bilinir. Bu egzersizi yapmak için 30 dakikayı üçer dakikalık dilimlere ayırmanız gerekmektedir. İlk üç dakikada hızlı yürüyüş yaparken, sonrasında üç dakika boyunca yavaş tempoda yürümeniz gerekmektedir. Bu aralıklı yürüyüşü 30 dakika boyunca tekrarlayarak uygulayabilirsiniz.

Bilimsel Olarak Destekleniyor

Japon yürüyüş rutini, bazı fitness trendlerinin aksine bilimsel bir temele dayanmaktadır. Bu yöntem uzun yıllardır var olmasına rağmen son zamanlarda TikTok gibi platformlarda popülerlik kazanmıştır.

  • Araştırmacılar, bu rutini yaklaşık 20 yıl önce geliştirdiler ve bunu ortalama 63 yaşındaki yetişkinler üzerinde test ettiler.
  • Haftada dört gün boyunca bu egzersizi yapan yetişkinlerin, egzersiz yapmayanlara göre daha düşük kan basıncına sahip oldukları görüldü.

Kullanıcı Deneyimi

Bu yöntemi deneyen bir kullanıcı, diğer yürüyüş egzersizlerine kıyasla Japon yürüyüş rutininden daha fazla keyif aldığını belirtti. 30 dakika boyunca aynı hızda yürümenin sıkıcı olabileceğini fark eden kullanıcı, Japon yürüyüş rutiniyle farkı görmek için bu yönteme şans verdi.

  1. Tüm bir hafta boyunca bu rutini uygulayan kullanıcı, yürüyüşün giderek daha kolay hale geldiğini ve aerobik kapasitesinin %40’a ulaştığını fark etti.
  2. Bu yöntem, koşuya başlamak isteyenler için harika bir başlangıç noktası olabilir. 30 dakika süren bu egzersiz neredeyse her yerde uygulanabilir ve kullanıcılar tarafından kolaylıkla benimsenebilir.

Related Posts

Yaza Özel Göz Hastalıkları

Yaza özel göz hastalıklarını açıklayan uzmanlar, güneş, deniz, havuz suyu ve polen kaynaklı hastalıklar hakkında bilgi verdi. 

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.