ABD, Paris İklim Anlaşması’ndan Yeniden Çekildi

ABD, Paris İklim Anlaşması’ndan Resmen Ayrıldı

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM), ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan resmen çekildiğini duyurdu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e gönderilen bir mektup ile ayrılma kararı bildirildi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekildiğini açıkladı. Dujarric, ABD’nin ayrılma kararını BM Genel Sekreteri’ne ilettiğini belirtti. ABD’nin daha önce 2020’de de anlaşmadan ayrıldığını hatırlatan Dujarric, anlaşmanın 12 Aralık 2015’te imzalandığını vurguladı. Sözcü, BM’nin Paris İklim Anlaşması’nı ve küresel ısınmayı 1.5 dereceyle sınırlandırma hedefini desteklemeye devam ettiğini belirtti.

Related Posts

Afrika’dan gelip Türkiye’de yatırım aradılar! 7 günde 6 şehir gezdiler

Ugandalı heyet Türkiye’de 6 gün süren yatırım ve pazar kampanyası kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya ve Gaziantep gibi stratejik şehirleri ziyaret etti.

Mahkemeden Trump’ı sevindirecek karar

ABD’de Temyiz Mahkemesi, California eyaletine bağlı Los Angeles kentine konuşlandırılan Ulusal Muhafız birliklerinin ABD Başkanı Donald Trump’ın kontrolünde kalması kararı aldı.

İran’dan İsrail’e yeni saldırı

İran’dan İsrail’e doğru yeni füzelerin fırlatıldığı açıklandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Paşinyan’dan bir gün önce Türkiye’de; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Paşinyan’dan bir gün önce Türkiye’de; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüler

DEM Parti’den üç ay sonra ilk Silivri ziyareti

DEM Parti üç aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmek için ilk kez Silivri’ye gidiyor

Son dakika… İsrail nükleer tesisi vurdu: İran’dan dakikalar içinde misilleme geldi! Tel Aviv ve Kudüs’te ‘yer sarsıldı’

İran ve İsrail arasında çatışma giderek şiddetleniyor. ABD medyası, Başkan Donald Trump’ın İran’a saldırı planlarını gizlice onayladığını öne sürdü. Trump, bugün güvenlik brifingine katılarak Orta Doğu’daki duruma ilişkin bilgilendirilecek. Trump’ın mühimmat desteği verdiklerini bildirdiği İsrail ise İran’ın Arak nükleer tesisine hava saldırısı başlattığını duyurdu. Tahran yönetimi, Arak’a saldırı haberinin ardından balistik füzelerle misilleme yaptı. Tel Aviv ve Kudüs’te şiddetli patlamalar yaşandı. İran füzelerinin İsrail borsasının merkez binası ve ülkenin güneyindeki en büyük hastane de dahil çok sayıda noktayı vurduğu belirtildi.