ABD: Türkiye F-16 mektubunu imzaladı

AYDIN HASAN Ankara – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Türkiye’nin, F-16 savaş uçaklarının satın alımı için teklif ve kabul mektubunu imzaladığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki basın brifinginde konuşan Miller “Bu satışı bitiş çizgisine ulaştırmak biraz zaman aldı. Sürecin ilerliyor olduğunu görmekten memnunuz” ifadesini kullandı. Miller’in açıklaması ABD’nin Ankara Büyükelçi Jeff Flake’in “Türkiye’nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesi konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldı. Bu, ABD’nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım” şeklindeki paylaşımından saatler sonra geldi. 

‘SÜREÇ OLUMLU SÜRÜYOR’ 

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları da gün içinde ABD’den alınacak F-16 uçaklarına ilişkin soruya, “Tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir” yanıtını verdi. 

ABD, şubat ayı içinde Milli Savunma Bakanlığı’na Taslak Teklif ve Kabul Mektuplarını göndermiş, iki tarafın incemelerinin ardından teknik görüşmelere geçilmişti. Teklife verilen cevabın ardından önümüzdeki günlerde imzalanması beklenen nihai anlaşmada, 23 milyar liralık alımda indirim yapılması üzerinde mutabakata varıldığı konuşuluyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx