ABDli Yargıç, “sus payı” davasında Trump’a cezanın 10 Ocak’ta verileceğini açıkladı

New York Mahkemesi Yargıcı Merchan, Trump’ın Suçlu Bulunduğu “Sus Payı” Davasında Cezasını 10 Ocak’ta Alacak

Yargıç Juan Merchan, ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın suçlu bulunduğu “sus payı” davasında cezanın 10 Ocak’ta yapılacak duruşmada verileceğini duyurdu. Merchan, Trump’ın duruşmaya sanal ortamda veya bizzat katılabileceğini belirtti.

Yargıç Merchan, yayımladığı yazılı kararında adaletin çıkarları gözetilerek bu meseleye kesin bir çözüm getirilmesinin önemine vurgu yaptı. Merchan, 10 Ocak’ta yapılacak duruşmada Trump’ın cezasının belirleneceğini bildirdi. Ayrıca kararda, hapis cezası yerine Trump’a bir daha tutuklanmaması durumunda davanın düşürülmesi öngörülen koşullu tahliye cezası verileceğini ima etti.

Yargıç Merchan’ın bu kararı, 20 Ocak’ta devir teslim töreni ile Beyaz Saray’a çıkacak olan Trump’ın ağır suçlar nedeniyle hüküm giyerek göreve başlayan ilk başkan olma yolunda olduğu şeklinde değerlendirildi. Trump’ın avukatları, 4 Aralık 2024’te Yargıç Merchan’a resmi başvuruda bulunarak müvekkillerinin aleyhindeki davanın düşürülmesini talep etmişlerdi.

Ancak Merchan, seçilmiş başkanın davasının düşürülmesi başvurusunu reddederek Trump’ın suçlu olduğuna hükmetmişti. Trump’ın “sus payı” davasından para cezası ile 4 yıla kadar hapis öngörülüyordu. (AA)

Related Posts

Afrika’dan gelip Türkiye’de yatırım aradılar! 7 günde 6 şehir gezdiler

Ugandalı heyet Türkiye’de 6 gün süren yatırım ve pazar kampanyası kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya ve Gaziantep gibi stratejik şehirleri ziyaret etti.

Mahkemeden Trump’ı sevindirecek karar

ABD’de Temyiz Mahkemesi, California eyaletine bağlı Los Angeles kentine konuşlandırılan Ulusal Muhafız birliklerinin ABD Başkanı Donald Trump’ın kontrolünde kalması kararı aldı.

İran’dan İsrail’e yeni saldırı

İran’dan İsrail’e doğru yeni füzelerin fırlatıldığı açıklandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Paşinyan’dan bir gün önce Türkiye’de; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Paşinyan’dan bir gün önce Türkiye’de; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüler

DEM Parti’den üç ay sonra ilk Silivri ziyareti

DEM Parti üç aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmek için ilk kez Silivri’ye gidiyor

Son dakika… İsrail nükleer tesisi vurdu: İran’dan dakikalar içinde misilleme geldi! Tel Aviv ve Kudüs’te ‘yer sarsıldı’

İran ve İsrail arasında çatışma giderek şiddetleniyor. ABD medyası, Başkan Donald Trump’ın İran’a saldırı planlarını gizlice onayladığını öne sürdü. Trump, bugün güvenlik brifingine katılarak Orta Doğu’daki duruma ilişkin bilgilendirilecek. Trump’ın mühimmat desteği verdiklerini bildirdiği İsrail ise İran’ın Arak nükleer tesisine hava saldırısı başlattığını duyurdu. Tahran yönetimi, Arak’a saldırı haberinin ardından balistik füzelerle misilleme yaptı. Tel Aviv ve Kudüs’te şiddetli patlamalar yaşandı. İran füzelerinin İsrail borsasının merkez binası ve ülkenin güneyindeki en büyük hastane de dahil çok sayıda noktayı vurduğu belirtildi.