Bahar Aylarında Bağışıklık İçin Beslenme Önerileri

Baharda Bağışıklık İçin Beslenmeye Dikkat!

KAYSERİ – Memorial Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Betül Merd, bahar aylarında bağışıklık sistemini desteklemenin ve enerji seviyesini korumanın önemine dikkat çekiyor. Merd, “Antioksidan açısından zengin gıdalar vücudu arındırır ve bağışıklığı güçlendirir” diyor.

Mevsim sebze ve meyvelerinin tüketiminin bahar aylarında önemli olduğunu belirten Merd, “Bahar aylarında nasıl beslenmeliyiz, üzerimizde oluşan yorgunluğu nasıl atabiliriz gibi sorularla sık karşılaşıyoruz. Beslenmeye dikkat ederek bağışıklık sistemimizi destekleyebilir, enerji seviyemizi koruyabilir ve bahar yorgunluğunu önleyebiliriz. Antioksidan açısından zengin olan mevsim sebzeleri ve meyveleri vücudu arındırır, bağışıklığı güçlendirir. Ayrıca, su tüketimine de dikkat etmeli ve günde en az 2-2,5 litre su içmeye özen göstermeliyiz” diyor.

Merd, baharda lif oranı yüksek besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Lif oranı yüksek besinler sindirim sistemini düzenler, bağırsak sağlığını destekler ve detoks etkisi sağlar. Probiyotik ve prebiyotik içeren besinlere de yer vermeliyiz. Bu besinler gaz şikayetlerini önler ve sindirim sistemini destekler. Kuru baklagilleri hazırlarken ise asitlerini uzaklaştırmak için suyunu sık değiştirip 72 saat bekletirsek şişkinlik şikayetlerini azaltabiliriz” diyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Sağlık

Related Posts

Yaza Özel Göz Hastalıkları

Yaza özel göz hastalıklarını açıklayan uzmanlar, güneş, deniz, havuz suyu ve polen kaynaklı hastalıklar hakkında bilgi verdi. 

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.