Bakan duyurdu… 81 ilde sahte içki operasyonu: 50 bin 105 litre

Son bir haftada Jandarma 50 bin 105 litre sahte alkol ele geçirdi

Son bir haftada sahte alkol imalatçılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen ‘Çengel-16’ operasyonlarında 50 bin 105 litre sahte alkol ve etil alkol ele geçirildi.

Operasyonların detaylarını paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 46 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sahte içki imalatçılarına karşı mücadelede halkın desteğinin önemli olduğunu belirterek, vatandaşlardan şüpheli durumları bildirmelerini istedi.

Jandarma tarafından yürütülen “Çengel-16” operasyonunda 38 bin 322 litre sahte alkol, 11 bin 783 litre etil alkol ve 4 bin adet sahte bandrol ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, 4 yasa dışı imalathanenin deşifre edildiğini, 46 şüpheli hakkında işlem yapıldığını kaydetti.

Paylaşımında operasyona ait görüntülere de yer veren Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve jandarma ekiplerini tebrik etti.

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

Ormanda yaşayan yerli kabile ateş yakmayı unuttu

Paraguay’da ormanda yaşayan Kuzey Aché halkı, insan kültürüne dair evrensel kabul edilen birçok davranışın dışında kalıyor. Kaliforniya Üniversitesi’nden bilim insanları, bu yerli topluluğun bebeklerine ninni söylemediğini, dans etmediğini ve hatta ateş yakmayı bile bilmediğini ortaya koydu.

İstanbul Kağıthane’de kaza: Ölü ve yaralılar var

İstanbul Kağıthane’de meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.

Sovyet uzay aracı dünyaya düştü

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), 1972’de Venüs’ü keşif için uzaya fırlatılan Kosmos-482 adlı uzay aracının Hint Okyanusu’na düştüğünü bildirdi.

Özgür Çelik’ten ‘gözdağı operasyonu’ tepkisi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” soruşturmasına tepki göstererek, bunu bir “gözdağı operasyonu” olarak nitelendirdi.

‘CHP kurultayı’ soruşturması: Cafer Mahiroğlu ifade verdi

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, CHP kurultayına yönelik soruşturmada ifade verdi. Avukatı aracılığıyla yazılı ifade sunan Mahiroğlu, Ekrem İmamoğlu ile arasında siyasi ve ticari bir ilişki olmadığını, Halk TV ile İBB arasında reklam anlaşması imzalanmadığını beyan etti.

İran ile ABD arasındaki görüşmenin tarihi belli oldu

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur nükleer görüşmelerin 11 Mayıs’ta Umman’da yapılacağı doğrulandı.