Belarus’ta seçimi Lukaşenko kazandı

Aleksandr Lukaşenko Belarus Cumhurbaşkanlığı Seçimini Yeniden Kazandı

Belarus’ta yapılan sandık çıkış anketine göre mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, oy oranının yüzde 87,6’sını alarak seçimi kazandı.

Belarus devlet televizyonuna göre, seçimlerin ardından yapılan sandık çıkış anketi sonuçlarına göre Lukaşenko açık ara farkla bir kez daha galip geldi.

Diğer adaylar arasında Belarus Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sırankov yüzde 2,7, Belarus Liberal Demokrat Parti lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 1,8, bağımsız aday iş insanı Anna Kanopatskaya yüzde 1,6 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak ise yüzde 1,2 oranında oy aldı.

Toplamda oy kullananların yüzde 5,1’i ise diğer adaylara oy verdi.

11 bin 948 kişiyle yapılan ankette oy kullanıldığı belirtilirken, Belarus Merkez Seçim Komisyonu ise seçimlere katılım oranının yüzde 85,70 olduğunu açıkladı.

Related Posts

Saray’dan, Özgür Özel’e ‘kabadayılık’ suçlaması: CHP’ye istikamet çizmeye çalıştı, yeni anayasaya destek istedi!

Saray danışmanı Mehmet Uçum, CHP’yi ‘pozitif hukuku’ tanımamakla suçladı. Uçum, CHP’nin İmralı süreci ve yeni anayasaya destek vermesini istedi. Uçum, isim vermeden Özel’i “kabadayılıkla” suçladı.

Afrika’nın yaşam damarı böyle görüntülendi

Afrika’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Zambezi Nehri ve üzerinde yer alan tarihi Samora Machel Köprüsü, Mozambik’in Tete kentinde dronla havadan görüntülendi. Kentin ortasından geçen nehir, hem doğaya hem de yerel halkın günlük yaşamına …

Dilek İmamoğlu Emine Erdoğan’a seslendi! ‘Bu çağrım siyaset üstü vicdani bir çağrı’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a hitaben resmi X hesabı üzerinden bir mektup yayınladı. İmamoğlu, cezaevindeki annelerin çocuklarıyla ilişkileri üzerinden yaşanan mağduriyetlerle ilgili Emine Erdoğan’a bir çağrıda bulundu.

Almanya sınırda alarma geçti

Almanya’da hükümetin göç politikasında attığı yeni adımlar doğrultusunda sınır kontrolleri sıkılaştırıldı.

Kolombiya, İsrail’i vize muafiyeti tanınan ülkeler listesinden çıkardı

Kolombiya, İsrail’i vize muafiyeti tanınan ülkeler listesinden çıkardı

Trump: Elon Musk’ı düşünmüyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Elon Musk ile yaşanan gerilimin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Trump, Musk’ı ‘düşünmediğini’ söyledi.