Beyin göçü başladı: Fransa “bilimsel sığınma” için kapıları açtı

ABD Başkanı Trump Yönetimi, Amerikan Bilimine Yönelik Tedbirleri Sıkılaştırıyor

ABD Başkanı Donald Trump’un başkanlığa başlamasından bu yana, Amerikan bilimine karşı alınan tedbirler hızla artmaktadır.

Hava tahmini, erken uyarı sistemleri, tıp araştırmaları ve hatta Nasa da dahil olmak üzere dünya çapındaki bilimsel alanlar etkilenmektedir.

Trump yönetimi, akademik hibeleri kısıtlamış, belirli kelimeler nedeniyle incelemeye tabi tutmuş ve araştırmacı alımlarını azaltmıştır.

The Guardian’ın belirttiğine göre, ABD vatandaşları ve yabancı akademisyenlerin mali destekleri durdurulmuş ve bu durum onları zor durumda bırakmıştır.

Üniversitelerden Fona Çekilenler

Özellikle Columbia Üniversitesi ve Johns Hopkins Üniversitesi gibi bazı üniversiteler, fon kesintileri nedeniyle işten çıkarmalar yapmak zorunda kalmıştır.

Filistinli Etkiler ve İstifalar

Filistinli aktivist Mahmud Halil’in tutuklanması ve yeşil kartının iptal edilmesi, ABD’deki yabancı öğrenciler üzerinde caydırıcı bir etki yaratmıştır.

Akademiye Yönelik Saldırılar

University College London’dan Christina Pagel, bilim üzerindeki baskının akademik bağımsızlığı baltalamayı ve muhalefeti bastırmayı amaçladığını belirtmiştir.

Avrupa’nın Fırsatları Değerlendirmesi

Avrupa Birliği hükümetleri, ABD’de bulunan bilim insanlarına ev sahipliği yaparak bilimsel iltica imkanı sunmaktadır.

Fransa’daki Aix-Marseille Üniversitesi, 15 milyon euroluk bir programla Amerikalı bilim insanlarına kapılarını açarak bilimsel işbirliğini desteklemektedir.

Related Posts

PKK’nın ‘Silah bırakma tiyatrosu’ sonrası ABD’den flaş sözler: Devlet kurma borcumuz yok

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, “SDG, YPG ve PKK’dır. Onlara bağımsız devlet kurma borcumuz yok. PKK, bugün silah bırakmaya başladı. Bu, Türkiye açısından çok büyük bir gelişme” dedi. Barrack, New York’ta aralarında …

Fahrettin Altun’dan görevden alındıktan sonra dikkat çeken açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı. TİHEK’in başına getirilen Altun’un yerine ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı. Altun, görevden alındıktan sonra yaptığı ilk açıklamada Erdoğan’a teşekkür etti.

Köprünün ortası çöktü, araçlar tek tek nehre düştü: 9 ölü

Hindistan’ın batısında bulunan Gucerat eyaletinde korkunç bir olay meydana geldi. Vadodara ile Anand bölgeleri arasında ulaşımı sağlayan yaklaşık 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasında yer alan bölüm aniden çöktü. Yetkililer, çökme …

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Bu marka krakerler geri çağrılıyor: Etikette büyük hata

Amerika Birleşik Devletleri’nde, popüler atıştırmalık markası Ritz’in fıstık ezmeli krakerleri yanlış ambalajlama nedeniyle ülke genelinde acil olarak geri çağrıldı.