Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks Yaptıran Kadın Yürüme Güçlüğü Yaşadı

35 yaşındaki Stephanie Ottaway, botoks işlemi sonrasında yürüme zorlukları çekmeye başladı ve iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Ottaway, Hürriyet’te yer alan habere göre, semptomlarını başlangıçta enjeksiyonlarla ilişkilendirmedi ve ikinci bir enjeksiyon turu geçirdiği Temmuz 2023’te yaşadıklarını göz ardı etti.

Bir çocuk annesi Ottaway, el ve kollarındaki sinir hasarının ardından kısmen felçli olduğunu, kas güçsüzlüğü ve eklem ağrısı nedeniyle kızını bir süre kucağına alamadığını anlattı.

“Baş ağrılarım arttı ve normal olduğu söylendi. Her şey yanlış geliyordu ve işler daha da kötüye gidiyordu. Yürüyemediğim, buzdolabını açamadığım günler yaşadım. En basit işler bile acı verici hale geldi. Yazı yazamıyor, yemek kavanozlarını açamıyor, yürüyemiyordum ve en kötüsü kızımı kucağıma alamıyordum,” dedi.

“Doktorlar durumu anlayamadı” diyen Ottaway, sonunda iyatrojenik botulizm teşhisi aldıktan sonra herhangi bir tedavi seçeneği olmadığını ve eski haline dönüp dönemeyeceğinin belirsiz olduğunu ifade etti.

Related Posts

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Acil Tıp Uzmanı uyardı: Kurban Bayramı’nda bir anlık dikkatsizlik kalıcı hasara yol açabilir

Acil Tıp Uzmanı uyardı: Kurban Bayramı’nda bir anlık dikkatsizlik kalıcı hasara yol açabilir

Göz kaşımak düşündüğünüzden tehlikeli olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, göz nezlesinde kaşımanın hastalığı tetiklediğini belirterek, kaşımanın keratokonus gibi kalıcı göz bozukluklarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Küresel ısınma kadınlarda kanser riskini artırıyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yapılan araştırma, küresel ısınmanın meme, yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanseri vakalarını ve kanser kaynaklı ölümleri artırdığını ortaya koydu. Uzmanlar, sıcaklık artışının özellikle kadınları daha savunmasız hale getirdiğine dikkat çekiyor.

Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yok

Mehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.

Diz kireçlenmesine anjiyo çözümü: Yüzde 80 hasta memnuniyeti var

Diz kireçlenmelerinde cerrahi müdahaleye alternatif bir yöntem olarak öne çıkan ve yaklaşık 1 saat süren bir operasyon olan “Genikulat Arter Embolizasyonu” tekniği hastaların yaşam kalitelerini artırıyor.