Çankırı’da Şap Hastalığı Nedeniyle Hayvan Pazarları Kapandı

Çankırı’da Şap Hastalığı Nedeniyle Hayvan Pazarları Kapatıldı

ÇANKIRI’da son dönemde görülen şap hastalığı nedeniyle kentte bulunan hayvan pazarları tedbiren kapatıldı. Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, şap hastalığının Çankırı ve çevre illerde artması üzerine çeşitli önlemler alındığı belirtildi.

28 Ocak 2025 tarih ve 2025/02 sayılı karar gereği, Çankırı il merkezi ve ilçelerinde bulunan hayvan pazarlarının, 28 Ocak 2025 tarihinden itibaren ikinci bir açıklamaya kadar tedbiren kapatılmasına karar verildi. Şap hastalığı özellikle çift tırnaklı hayvanlar arasında hızla yayılan ve hayvancılık sektöründe ciddi ekonomik kayıplara neden olabilen bir hastalıktır.

Alınan tedbirlerin hem hayvan sağlığını korumak hem de ekonomik zararları önlemek adına büyük önem taşıdığı vurgulandı. Vatandaşların şap hastalığı ile ilgili alınan kararlara titizlikle uymaları, hayvan hareketlerini dikkatle takip etmeleri ve şüpheli durumları en kısa sürede il/ilçe müdürlüklerine bildirmeleri istendi.

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, üreticiler ve hayvan yetiştiricilerinin duyarlılıkları için teşekkür ederek, hastalığın kontrol altına alınması için tüm paydaşların destek vermesinin önemli olduğunu belirttiler. Alınan tedbirlerin geçici olduğu ve hastalığın yayılmasının engellenmesi durumunda hayvan pazarlarının tekrar açılacağı ifade edildi.

Related Posts

İran’da Petrol Rafinerisinde Yangın: 1 Ölü

Abadan’daki petrol rafinerisinde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti, yangın kontrol altına alındı.

Tüpraş’tan Öğrencilere Fen Deneyleri

Tüpraş, ilköğretim öğrencilerine yönelik fen deneyleri videolarını YouTube’da yayımladı.

Yeşil Fırsatlar Hibe Desteği Tanıtıldı

Gaziantep’te yeşil dönüşüm için kadın ve gençlere hibe desteği tanıtıldı; 35 Milyon TL bütçe ayrıldı.

Bakan Yumaklı: Üreticilerimize hayvan başına yıllık 18 bin lira destek vereceğiz

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi’ne ilişkin, “Hak sahibi üreticilerimize hayvan başına aylık 1500 lira, yıllık toplam 18 bin lira bakım ve besleme desteği vereceğiz.

Çenesuyu 5 yıllığına kiraya veriliyor: Bakın kaç lira?

Derince Belediyesi, Çenesuyu Dolum Tesisi’ni kiralayacak. Özgür Kocaeli’ndeki habere göre mülkiyeti Derince Belediyesi’ne ait olan Çenesuyu Doğal Kaynak Suyunun Dolum Tesisi Binası ve tesis içerisindeki üretim için kullanılan tüm makine ve …

Sivaslı usta boynuzlardan servet kazandı: Dizilerden ilham alıp üretmeye başladı, şimdi siparişlere yetişemiyor

Sivas’ta uzun yıllardır bıçakçılık mesleğini sürdüren Emre Göçeri, Türkiye’de daha önce örneği bulunmayan özel tasarım bir bıçak üretti. Yaklaşık 10 bin koç boynuzu arasından titizlikle seçtiği 5-6 yaşındaki hayvanlara ait özel seri boynuzları …