Defalarca bıçaklanarak öldürülen motokurye Ata Emre Akman’ın annesi: 24 yıl ceza Ata’nın yokluğundan daha vurucu!

Balıkesir’de zincir restoranda motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman‘ı (20) bıçakla öldüren tutuklu sanıklardan E.Ö.’nün (17) 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı, azmettirmekle suçlanan babası Orhan Ö.’nün (39) ise beraat etti. Emre Ata’nın annesi Zuhal Akman, “24 yıl ceza Ata’nın yokluğundan daha vurucu. Çocuklar aile rızasıyla 15 yaşında evlenebiliyorsa yetişkin olarak da yargılanmalı” dedi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’a konuşan anne Akman, katilin babasının yarattığı tahrik ve rızayla cinayeti işlediğini belirterek tepki gösterdi; “Çocuk babasıyla olduğu dönemlerde zaten suç işliyor. Bütün tanık ve tarafların hepsi kriminal. Baba kendisine avukat tutuyor fakat oğluna tutmuyor. Çünkü kendi k… kurtarması gerekiyor. İtiraz edeceğiz. İlk duruşmadan bir gün önce, 27 Haziran’da, baba ile oğlunu 10 dakika 33 saniye telefon görüşmeleri var. O görüşmenin içeriği yok. Ne konuşulduğunu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı

“Suçluya verilen ceza da suça övgüdür” diyen anne Akman, “Yaşam hakkımız bu kadar kolay elimizden alınıyor. Ceza infaz yasalarının acilen değişmesi gerekiyor” diye seslendi. Anne Akman şunları kaydetti:

“Türk halkı olaydan çok rahatsız. Anayasa bir kitap ama anayasayı yazanlar insan. Uygulayıcıları insan. Uygulayıcıların ne kadar rahatsız olduğunu hepimiz gördük. 24 yılla kimseyi kandıramazlar. İsviçre’nin ceza infaz yasalarını almışlar ama İsviçre’de her gün Türkiye’de olduğu gibi cinayet mi işleniyor? Ceza infaz yasalarının değişmesi için mücadele vereceğim. Ve çok da uzun bir süre olacağını zannetmiyorum. İnsanların paraya pula ihtiyacı yok. Öncelikle adalete ihtiyacı var. Ve adalet bir gün herkese lazım oluyor. Ölüm bir trajedi değildir. Artık bu ülkede yaşamak bir trajedi olmaya başladı. İnsanların gelecek değil, yaşam kaygısı var. ‘Akşam eve dönebilecek miyim?’, ‘Neredesiniz şu anda, parkta mı?’ Daha 45 yaşındayım ve aile fotoğrafından insanların çekilmesi için çok erken.”

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir