Hrant Dink cinayeti: Kamu görevlilerinin yargılandığı dava ertelendi

Hrant Dink Davasında Yeni Gelişme: Duruşma 7 Şubat’a Erteledi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Yargıtay kararının bozulmasının ardından başlayan yargılama süreci devam ediyor. Dünkü duruşma, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma saat 11.30’da başladı ve tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldılar. Dink’i öldüren Ogün Samast ise Trabzon Adliyesi’nden SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı.

Sanıklardan İtiraz Geldi

Mahkemede sanıklardan Muharrem Demirkale, suçlamaları reddederek “Benim bu cinayetle hiçbir ilgim yok” dedi. Diğer sanık Yavuz Karakaya ise, Ogün Samast’ın olay günü beyaz bir araç kullanıldığını iddia etmesiyle ilgili çelişkili olduğunu belirtti.

Diğer bir sanık Veysel Şahin ise suçsuz olduğunu iddia ederek, “Bu suçların hiçbirini işlemedim. Deliller ve tanıklar bana karışık bir şekilde suçlamalar getiriyor. Ogün Samast ve diğer sanıkları tanımıyorum. Tutukluyum ama kaçma niyetim yok. Tahliye talep ediyorum” şeklinde savunma yaptı.

Duruşma Ertelendi

Mahkeme heyeti, Hasan Durmuşoğlu’nun dinlenememesi nedeniyle duruşmayı 7 Şubat 2025 tarihine erteledi.

Mütalaa ve İddialar

Mütalaada, sanıklardan bazıları hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ancak diğer bazı sanıkların dosyalarında yeterli delil olmadığından dolayı beraatleri istendi. Firari sanık Faruk Sarı’nın dosyası ise ayrıldı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Afrika’dan gelip Türkiye’de yatırım aradılar! 7 günde 6 şehir gezdiler

Ugandalı heyet Türkiye’de 6 gün süren yatırım ve pazar kampanyası kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya ve Gaziantep gibi stratejik şehirleri ziyaret etti.

Mahkemeden Trump’ı sevindirecek karar

ABD’de Temyiz Mahkemesi, California eyaletine bağlı Los Angeles kentine konuşlandırılan Ulusal Muhafız birliklerinin ABD Başkanı Donald Trump’ın kontrolünde kalması kararı aldı.

İran’dan İsrail’e yeni saldırı

İran’dan İsrail’e doğru yeni füzelerin fırlatıldığı açıklandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Paşinyan’dan bir gün önce Türkiye’de; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Paşinyan’dan bir gün önce Türkiye’de; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüler

DEM Parti’den üç ay sonra ilk Silivri ziyareti

DEM Parti üç aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmek için ilk kez Silivri’ye gidiyor

Son dakika… İsrail nükleer tesisi vurdu: İran’dan dakikalar içinde misilleme geldi! Tel Aviv ve Kudüs’te ‘yer sarsıldı’

İran ve İsrail arasında çatışma giderek şiddetleniyor. ABD medyası, Başkan Donald Trump’ın İran’a saldırı planlarını gizlice onayladığını öne sürdü. Trump, bugün güvenlik brifingine katılarak Orta Doğu’daki duruma ilişkin bilgilendirilecek. Trump’ın mühimmat desteği verdiklerini bildirdiği İsrail ise İran’ın Arak nükleer tesisine hava saldırısı başlattığını duyurdu. Tahran yönetimi, Arak’a saldırı haberinin ardından balistik füzelerle misilleme yaptı. Tel Aviv ve Kudüs’te şiddetli patlamalar yaşandı. İran füzelerinin İsrail borsasının merkez binası ve ülkenin güneyindeki en büyük hastane de dahil çok sayıda noktayı vurduğu belirtildi.