İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Silivri’ mesajı: Sen bu davaların asıl savcısısın!

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Millet İradesine Sahip Çıkıyor Buluşması Silivri’de Gerçekleşti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in öncülüğünde düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ etkinliği, bu akşam Silivri Meydanı’nda gerçekleşti. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mesajı, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik tarafından vatandaşlarla paylaşıldı.

Ekrem İmamoğlu, mesajında “Güzel Silivri’nin temiz kalpli, yiğit insanları, sevgili hemşerilerim, kıymetli komşularım; biliyorsunuz, 6 yılda Silivri için çok şey yaptık” diyerek kentte gerçekleşen çalışmaları anlattı. İmamoğlu, hükümetin Silivri’yi ihmal ettiğini belirterek, “Güzelim Silivri’nin bir zindanla anılmasına sebep olanlar, milletin iradesini yok sayıp, siyaseti yargı eliyle düzenlemek isteyenlerdir” dedi.

İmamoğlu, “Ben, her türlü bedeli ödemeye hazır olarak bu yola çıktım. Yıllardır ne kumpaslar ne iftiralarla mücadele ediyorum. Tutuksuz yargılanırsam, sokakta, meydanda olurum, milletimin gözünün içine bakarak gerçekleri anlatırım diye mi çekiniyorsun?” sözleriyle hükümete seslendi.

İmamoğlu’nun ardından konuşan Çelik, adaletin temel bir unsur olduğunu vurgulayarak, “Yalnız adliyelerde değil her alanda adaleti sağlayacağız. Özgür ve adil bir ülkede yaşamanın huzuruyla birbirimize daha çok bağlanacak, birlikte çok daha güçlü bir ülke olacağız” dedi.

Related Posts

Putin Brezilya Devlet Başkanı Da Silva ile telefonda görüştü

Putin’in Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile uçağının Moskova’daki teknik molası sırasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Trablus’ta silahlar susmuyor: Bölünmüş ülkede milisler, sokaklarda çatışıyor

Trablus’ta milis lideri Abdulgani Kikli’nin öldürülmesiyle patlak veren çatışmalar, başkenti iki gecedir savaş alanına çevirdi. Dibeybe’ye bağlı birliklerin ilerleyişi dengeleri değiştirirken BM ateşkes çağrısı yaptı. Libya bir kez daha belirsizliğe sürükleniyor.

Esila Ayık için 4 yıl 8 ay hapis cezası istendi

Kalp ve böbrek hastası 21 yaşındaki Esila Ayık Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Gökyüzü dün gece çiçek açtı: ‘Çiçek Dolunayı’ göz kamaştırdı

Mayıs ayının en etkileyici gökyüzü olaylarından biri olan Çiçek Dolunayı’ dün akşam gökyüzünden tüm görkemiyle belirdi. Kuzey Amerika’daki Algonquin yerlileri tarafından Mayıs ayında doğanın çiçeklerle bezenmesini simgelediği için bu isim verilen dolunay aynı zamanda ‘Tohum Ekme Ayı’, ‘Tomurcuk Ayı’ isimleriyle de anılıyor.

Edirne’de ticari aracın içinde 18 kaçak göçmen yakalandı

Edirne’de durdurulan 2 hafif ticari araçta aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kaçak göçmen ile 2 organizatör şüphelisi yakalandı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, organizatör şüphelisi 2 kişinin işlemleri sürüyor.

Ormanda yaşayan yerli kabile ateş yakmayı unuttu

Paraguay’da ormanda yaşayan Kuzey Aché halkı, insan kültürüne dair evrensel kabul edilen birçok davranışın dışında kalıyor. Kaliforniya Üniversitesi’nden bilim insanları, bu yerli topluluğun bebeklerine ninni söylemediğini, dans etmediğini ve hatta ateş yakmayı bile bilmediğini ortaya koydu.