İrlanda, İsrail’in Filistin’de işgal ettiği bölgelerle ticareti yasaklamaya hazırlanıyor

İrlanda, Filistin Topraklarıyla Ticareti Yasaklayan Yasa Tasarısını Onaylıyor

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Harris, İrlanda’nın, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarıyla ticareti yasaklayan yasayı Kabine onayına sunan ilk Avrupa ülkesi olacağını açıkladı. Harris, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İrlanda’nın Gazze’deki soykırıma karşı sesini yükselttiğini ve tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

“Diğer Ülkeleri de Bu Yönde Teşvik Etmeyi Hedefliyoruz”

Her ülkenin elindeki tüm imkanları kullanması gerektiğini dile getiren Harris, “Bugün, Avrupa’da işgal altındaki Filistin toprakları ile ticareti yasaklayan yasayı Kabine onayına sunan ilk ülke olacağız. Bu önemli bir adım, çünkü İrlanda halkı adına bu soykırım faaliyetlerine karşı sesimizi yükseltiyor ve tavrımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Ancak tabii ki, asıl umudum ve düşüncem, bugün bu yasayı yayımlamanın gerçek faydasının diğer ülkeleri de benzer adımlar atmaya teşvik etmesi.” diye konuştu.

İrlanda’nın söz konusu yasası, İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşimlerinden yapılacak ithalatı ve bu yerleşimlerle her türlü ticareti yasaklamayı hedefliyor. Bu yerleşimlerde üretilen ürünlerin ülkeye sokulması engellenmek isteniyor. (AA)

Related Posts

İzmir Narlıdere’de orman yangını

İzmir’in Narlıdere ilçesinde bulunan ormanlık olanda yangın çıktı. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 uçak, 4 helikopter, 22 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 3 dozer ile müdahale ediliyor.

Eczacı son anda fark etti! İlaçların tümü acil olarak geri çağrıldı

Almanya’da bir eczacı kan sulandırıcı ilaçlarda yanlışlığı fark edince ilaçların tümü acil olarak geri çağrıldı.

Fransa’daki müzik festivalinde şırıngalı saldırı alarmı: 145 kişi şikayetçi oldu, 12 gözaltı

Fransa genelinde düzenlenen Fête de la Musique etkinliklerinde 145 kişi, kimliği belirsiz kişilerce enjektörle iğnelenerek saldırıya uğradığını bildirdi. Olayla bağlantılı olarak 12 kişi gözaltına alındı, soruşturmalar sürüyor.

MHP’li Harran Belediyesi’ne ‘Sahtecilik ve dolandırıcılık’ suçlaması

Genç Kardeşler Yol Petrol isimli şirket, Şanlıurfa’nın MHP’li Harran Belediyesi hakkında sahtecilik ve kamu kurumunu dolandırma iddiasıyla Harran Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İddiaya göre şirketin kazandığı ihaleye ait iş bitirme belgesi hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi.

ABD’deyi kasırga vurdu: 6 kişi öldü

ABD’nin North Dakota ve New York eyaletlerinde kasırga nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti.

Yarım daire parasına 35 yataklı hastane

Elazığ’ın Maden ilçesinde 1933 yılında hizmete giren hastane, kimseye haber verilmeden sudan ucuza satıldı. Oysa bölgede ortalama evlerin fiyatı iki misli.