İSİG Meclisi: 2024’te her gün en az 5 işçi hayatını kaybetti

İSİG: 2024 Yılında En Az 1897 İşçi Hayatını Kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), 2024 yılı iş cinayeti verilerini yayımladı. Geçen yıl yaşanan iş kazalarında en az 1897 işçinin hayatını kaybettiği belirlendi, bu da günde en az 5 işçinin hayatını kaybettiği anlamına geliyor.

‘YÜZDE 98,11 SENDİKASIZ’

Ölen işçilerin 106’sının kadın, 1791’inin ise erkek olduğu, ölenler arasında 94 mülteci/göçmen işçinin bulunduğu belirlendi. İSİG verilerine göre, hayatını kaybeden işçilerin sadece yüzde 1.89’unun sendikalı olduğu, geri kalan yüzde 98,11’inin ise sendikasız olduğu ortaya çıktı.

‘DEPREM BÖLGESİNDE EN AZ 106 İNŞAAT İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ’

İnşaat sektörünün “iş cinayetlerinin en yoğun yaşandığı sektör” olduğu belirtildi. İnşaat iş kolu en az 482 işçi kaybetti, tarım ve orman iş kolu 326, taşımacılık iş kolu ise 234 işçinin hayatını kaybetti.
İSİG’den yapılan açıklamada, depremden etkilenen 11 ildeki inşaat faaliyetlerinin hızlandığı ve deprem bölgesinde en az 106 inşaat işçisinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bunun yanı sıra birçok işçinin ağır yaralanmalar yaşadığı ve sakat kaldığı vurgulandı.

ÖLÜMLERİN SEKTÖRLERE GÖRE DAĞILIMI

İSİG verilerine göre, geçen yıl yaşanan iş kazalarında ölümlerin sektörlere göre dağılımı şu şekilde gerçekleşti: sanayi sektöründe 656 işçi, inşaat sektöründe 484 işçi, hizmet sektöründe 431 işçi, tarım sektöründe ise 326 işçi hayatını kaybetti.

İşçi ölümlerinin nedenlerine göre dağılımı ise şu şekilde:

  • Trafik, Servis Kazası: 387 işçi
  • Ezilme, Göçük: 334 işçi
  • Yüksekten Düşme: 321 işçi
  • Kalp Krizi, Beyin Kanaması: 238 işçi
  • Zehirlenme, Boğulma: 103 işçi
  • Elektrik Çarpması: 99 işçi
  • Şiddet: 90 işçi
  • İntihar: 78 işçi
  • Patlama, Yanma: 74 işçi
  • Nesne Çarpması, Düşmesi: 40 işçi
  • Kesilme, Kopma: 12 işçi
  • Diğer: 121 işçi

Yaş gruplarına göre dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti:

  1. 14 yaş ve altı: 22 çocuk işçi
  2. 15-17 yaş arası: 49 çocuk/genç işçi
  3. 18-29 yaş arası: 395 işçi
  4. 30-49 yaş arası: 793 işçi
  5. 50-64 yaş arası: 462 işçi
  6. 65 yaş ve üstü: 96 işçi
  7. Yaşı bilinmeyen: 80 işçi

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Afrika’dan gelip Türkiye’de yatırım aradılar! 7 günde 6 şehir gezdiler

Ugandalı heyet Türkiye’de 6 gün süren yatırım ve pazar kampanyası kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya ve Gaziantep gibi stratejik şehirleri ziyaret etti.

Mahkemeden Trump’ı sevindirecek karar

ABD’de Temyiz Mahkemesi, California eyaletine bağlı Los Angeles kentine konuşlandırılan Ulusal Muhafız birliklerinin ABD Başkanı Donald Trump’ın kontrolünde kalması kararı aldı.

İran’dan İsrail’e yeni saldırı

İran’dan İsrail’e doğru yeni füzelerin fırlatıldığı açıklandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Paşinyan’dan bir gün önce Türkiye’de; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Paşinyan’dan bir gün önce Türkiye’de; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüler

DEM Parti’den üç ay sonra ilk Silivri ziyareti

DEM Parti üç aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmek için ilk kez Silivri’ye gidiyor

Son dakika… İsrail nükleer tesisi vurdu: İran’dan dakikalar içinde misilleme geldi! Tel Aviv ve Kudüs’te ‘yer sarsıldı’

İran ve İsrail arasında çatışma giderek şiddetleniyor. ABD medyası, Başkan Donald Trump’ın İran’a saldırı planlarını gizlice onayladığını öne sürdü. Trump, bugün güvenlik brifingine katılarak Orta Doğu’daki duruma ilişkin bilgilendirilecek. Trump’ın mühimmat desteği verdiklerini bildirdiği İsrail ise İran’ın Arak nükleer tesisine hava saldırısı başlattığını duyurdu. Tahran yönetimi, Arak’a saldırı haberinin ardından balistik füzelerle misilleme yaptı. Tel Aviv ve Kudüs’te şiddetli patlamalar yaşandı. İran füzelerinin İsrail borsasının merkez binası ve ülkenin güneyindeki en büyük hastane de dahil çok sayıda noktayı vurduğu belirtildi.