İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 51. yılı dolayısıyla Malatya’da özel bir anma programı düzenledi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İsmet İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma yaptılar.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, onun çalışkanlığı ve başarılarına vurgu yaparak şunları söyledi:

“İsmet İnönü, askeri eğitimini yüksek başarılarla tamamlamış bir komutandı. Savaş ve diplomatik alandaki başarılarına rağmen mütevazılığını ve dürüstlüğünü her zaman korumuştur. İnönü, sabırlı ve kararlı bir liderdi. Verdii kararlara sonuna kadar bağlı kalmış ve ilkelerinden ödün vermemiştir. Bu özellikleri, onun milli mücadele yıllarında gösterdiği liderlikte belirgin şekilde ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda İnönü, mükemmel bir stratejist olup, geleceği öngörebilme yeteneğiyle tanınmıştır. Özellikle Lozan Konferansı’ndaki başarısı, diplomasi alanındaki dehasını göstermektedir. İsmet İnönü’nün askeri bir deha olduğunu inkar edenler, sadece cahilliklerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ise İsmet İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki kritik rolüne değinerek şu açıklamalarda bulundu:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde görev alarak düzenli ordunun zaferine önemli katkılar sağlamıştır. Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri, düzenli ordunun ilk zaferlerindendir ve Türk milletinin kaderinde dönüm noktaları olmuştur. İsmet İnönü, Atatürk’ten aldığı takdirle övgüyü hak eden nadir komutanlardandır.”

Related Posts

Erik Ten Hag yeni takımıyla çıktığı ilk maçta bozguna uğradı

Bayer Leverkusen’in yeni teknik direktörü Erik Ten Hag, ilk maçında ciddi bir yenilgi aldı. Flamengu U20 takımı, Bayer Leverkusen’ı hazırlık maçında 5-1 yendi. Ten Hag, maçın ardından “İyi bir sonuç alamadık ama hazırlık maçlarından alınacak sonuçları gerçekten umursamıyorum. Hiçbir zaman kaybetmememiz gerekir ama benim önceliğim, oyuncularımı kaybetmemek” dedi.

Galatasaray, Leroy Sane’nin kankasını da istiyor: 30 milyon euro’luk teklif!

Sane transferiyle Avrupa’da ses getiren Galatasaray, yıldız ismin Bayern’den takım arkadaşını da getirmeyi hedefliyor.

Manavgat Belediyesi Güreş Kulübü’nde minik sporculardan madalya yağmuru

Antalya’da düzenlenen “15 Temmuz Şehitlerini Anma Minikler Serbest Güreş Turnuvası”nda Manavgat Belediyesi Güreş Kulübü’nün minik sporcuları, elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza attı.

THY, EYOF 2025 için Airbus A350 ile Sporcuları Taşıdı

Türk Hava Yolları, EYOF 2025’te yarışacak Türk sporcuları ‘Airbus A350’ uçağıyla uçurdu.

Fatih’te Kuymucudan 600 Bin Dolar Hırsızlık

Kuyumcudan 600 bin dolar değerinde ziynet eşyası çalan 3 hırsız yakalanarak tutuklandı.

Simpsonlar 2025 kehanetleri ortaya çıktı! Gerçekleşirse hepimiz yandık

Kehanetlerinin gerçekleşmesiyle ünlü Simpsonlar 2025 kehanetleri ortaya çıktı. Eğer bu kehanetler gerçekleşirse dünyayı zor günler bekliyor.