Kartalkaya yangın felaketi soruşturması genişliyor: Bir otele daha operasyon!

Kartalkaya’daki Yangın Felaketinin Soruşturması Genişliyor: Otel Çalışanları Tutuklandı

Türkiye’yi yasa boğan Kartalkaya’daki yangın felaketine ilişkin soruşturma genişleyerek devam ediyor. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta çıkan yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılık sorguları tamamlandı.

OTEL ÇALIŞANLARI TUTUKLANDI

Nöbetçi hakimliğe sevk edilen otel müdürü Zeki Yılmaz, otelin muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve mutfak çalışanları Yusuf Karahanlı, Fidan Kurç ile Mehmet Gündüz tutuklandı.

Kartalkaya’daki felakette 78 kişi can verdi

OTEL SAHİBİ VE GENEL MÜDÜR DÜN TUTUKLANDI

Böylece işletme sahibi Halit Ergül ve şirketin genel müdürü Emir Aras ile dosya kapsamında tutuklananların sayısı 9’a yükseldi.

İş güvenliği uzmanı E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ERGÜL’ÜN DİĞER OTELLERİNE DE OPERASYON YAPILDI

Soruşturmayı yürüten savcılık, operasyonun genişletilmesine karar verdi.

Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül’ün Bolu’nun Karacasu beldesindeki Gazelle Resort isimli oteline ilişkin de soruşturma başlatıldı.

Jandarma ekipleri tarafından Gazelle Otel ile ilgili soruşturmada Grand Otel muhasebe personeli Cemal Ö. ile Mehmet M., Gazelle Resort Genel Müdürü Ahmet D., Gazelle Resort teknik personeli Kadir Ç. ve Tahsin P., Grand Kartal Otel teknik personeli Murat D., Gürkan G., Bayram U. ve Bahadır B., Mudurnu Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim P. ve Mudurnu Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail K. gözaltına alındı.

Şüphelilerden dördü işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanlar, adliyenin arka kapısındaki otopark girişinden içeriye alındı.

BELEDİYEDEN İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyonun ilk ayağında gözaltına alınan dört şüphelinin işlemleri ise halen devam ediyor.

Gözaltına alınanlar arasında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ve İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun da bulunuyor.

Yeni operasyonla birlikte toplamda 11 kişinin gözaltındaki işlemleri devam ediyor.

Kartalkaya’daki otel faciasının ilk anları

Related Posts

Gazze’de savaş sona eriyor mu? ABD Dışişleri Bakanı Rubio’dan dikkat çeken açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yakın dönemde Gazze’de ‘savaşın sona ermesine’ yönelik önemli gelişmeler yaşanabileceğini dile getirdi.

İstanbul’da korku dolu anlar: Babasını bekleyen çocuğu kaçırmaya çalıştı

İstanbul’da babası otomobilin bagajından eşya aldığı esnada kaldırımda bekleyen çocuğu, kaçırmaya çalışan şüpheli tutuklandı.

Bize neler neler yedirmişler! Mide bulandıran 5 tonluk kaşar peynir operasyonu

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bir işletmeye yönelik düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon TL olan 5 ton sahte kaşar peyniri ele geçirildi. Onaysız faaliyet gösteren işletmeye 210 bin 622 TL idari para cezası uygulanırken, şüpheli işletmecinin daha önce de benzer suçlardan çok sayıda kaydının bulunduğu öğrenildi.

Gazze hükümeti İsrail saldırılarında ölen kişi sayısını açıkladı

Gazze’deki hükümet, İsrail’in 80 gündür sınır kapılarını kapalı tutup, yardımların girişini engelleyerek uyguladığı aç bırakma politikasının, 326 Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 300’ü aşkın hamile kadının düşük yapmasına sebep olduğunu belirtti.

Bolu’da ilginç eylem: Adliye önünde gıyabi cenaze namazı kıldılar

Gerede Çayı’ndaki kirliliğe ilişkin görülen ilk duruşmanın ardından vatandaşlar, adliye önünde gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Satılık ve kiralık ev enflasyonunda açık ara Avrupa birincisiyiz

Türkiye, Eurostat verilerine göre Avrupa’nın en pahalı konutlarına sahip ülke oldu. EFEHR haritaları ise son on yılda en fazla binanın depremle yıkıldığı ülkenin yine Türkiye olduğunu ortaya koydu. Türk vatandaşları depreme dayanıksız binalarda maaşlarını aşan kiralarla yaşamaya mahkum kalıyor.