Kurultay soruşturması genişliyor: Gizli tanık çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ve siyasetin gündemine oturan “şaibeli kurultay” iddialı soruşturma genişliyor. Bir CHP delegesi Savcılığa başvurarak, “gizli tanık” sıfatıyla ifade vermek istedi.

Habertürk’te Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır’ın özel haberine göre gizli tanık usulünü şimdilik benimsemeyen Savcılık ilgili delegenin yeminli ifadesini aldı. İfade veren delege, Kurultayda kendisine para karşılığı oy kullanma teklifinde bulunulduğunu, birkaç kez reddetmesi üzerine her seferinde bu rakamın artırıldığını söyledi.

“8 DELEGEYE DE AYNI TEKLİFTE BULUNULDU”

Yine de kendisinin teklifi kabul etmediğini belirten delege, “8 delege arkadaşıma da yanı teklifte bulunuldu” dedi. Delege, bu arkadaşlarının isimlerini de savcılığa verdi. Savcılık, söz konusu delegelerin de ifadelerinin alınması için harekete geçti. İddiaları dile getiren bazı CHP üyeleri de Savcılığa gelerek ifade verdi. Başsavcılık tüm bu gelişmeler üzerine CHP Kurultayına dair soruşturmasını derinleştirme kararı aldı.

CHP’Lİ AKİF HAMZAÇEBİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen 38’inci Olağan Kurultayı sürecinde delegelere para, telefon ve ev verildiğine dair iddialara ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılıktan soruşturmaya dair yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

“Ankara’da gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayında ‘kurultay günü para karşılı oy kullandırıldığı” şeklinde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan ihbar üzerine yetkisizlik kararıyla evrakın yetki itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesini müteakip Başsavcılığımızca 2024 yılı Ocak ayında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmaya konu olayla ilgili basın organlarında ve sosyal medyada yapmış oldukları açıklamaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu ve Akif Hamzaçebi tanık sıfatıyla ifadeye çağrılmıştır. Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir.”

KURULTAYIN İPTALİ İÇİN DAVA AÇILDI

Ayrıca tanıklardan biri, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesine kurultayın iptali için dava açtı.

Önümüzdeki günlerde tanıkların beyanlarında ismi geçen kişilerin ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kurultaya yönelik şaibe iddialarıyla ilgili paylaşım yapan şahısların da kimliklerinin tespitine yönelik çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Related Posts

Hindistan’da kimya fabrikası havaya uçtu: En az 10 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın Telangana eyaletindeki bir kimya fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama ve sonrasında çıkan yangında en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ukrayna’dan çifte vatandaşlık hamlesi

Ukrayna Parlamentosu, uzun süredir tartışılan çifte vatandaşlık yasasını nihai okumada onayladı. Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin 2019’daki seçim vaatleri arasında yer alan bu düzenleme, anayasal tartışmalar ve demografik zorluklar nedeniyle …

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: ‘Hiçbir koşulda yol ve mücadele arkadaşlarımızın özgürlüğünü pazarlık konusu yapmadık, yapmayacağız’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Ekrem İmamoğlu’nun ve başkanlarımızın tutukluluğu ülke ekonomisini, demokrasiyi, toplumsal barışı etkilediği için Türkiye’nin meselesidir. Tüm siyasi tutsakların özgür olduğu bir Türkiye; bereketli, huzurlu ve umutlu bir Türkiye’dir. Bu nedenlerle, hiçbir koşulda yol ve mücadele arkadaşlarımızın özgürlüğünü pazarlık konusu yapmadık, yapmayacağız, yaptırmayacağız” dedi.

Suriye’yi şimdi de kuraklık vurdu: Buğday yetersiz

Suriye’de kuraklık buğday ekim alanlarını vurdu. Üretimin iç talebi karşılamaya yetmeyeceği belirtilirken, Şam yönetimi ve kuzeydeki Kürt idaresi daha fazla buğday alabilmek için rekabet ediyor.

Saraçhane davası ertelendi

Bir kısım sanık müdafilerinin derhal beraat kararı verilmesi yönündeki taleplerinin tüm sanıkların dinlenilmemiş olması ve yargılama sonunda verilecek karar olması nedeniyle bu aşamada reddine karar verildi.

46 ilde FETÖ operasyonu: 361 kişi gözaltına alındı

46 ilde FETÖ operasyonu: 361 kişi gözaltına alındı