Romanya, Ukrayna’yı bozguna uğrattı: 3-0

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda E Grubu’nun ilk maçında Romanya ile Ukrayna kozlarını paylaştı. Allianz Arena’da oynanan müsabakayı 3-0 Romanya kazandı.

AÇILIŞI STANCIU YAPTI

Lunin’in kısa kalan pasında Dennis Man’ın ceza sahasına çıkardığı topa gelişine düzgün bir vuruş yapan Nicaloa Stanciu, topu ağlara gönderdi ve 29. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol ilk yarının skorunu belirledi.

FARK 2’YE ÇIKTI

Romanya, ceza sahası dışından bir gol daha bularak farkı 2’ye çıkardı. Razvan Marin, karşılaşmanın 53. dakikasında ceza sahası yayından yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi ve skor 2-0 oldu.

SONUCU DRAGUŞ BELİRLEDİ

Sağ köşeden paslaşarak kullanılan kornerde Razvan Marin’in taşıdığı topu ağlara gönderen Denis Draguş, skoru 3-0’a getirdi ve maçın sonucunu da belirlemiş oldu.

NİTA VE DRAGUŞ 11’DE BAŞLADI

Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK’da forma giyen Romanyalı futbolcular Florin Nita ve Denis Draguş, Ukrayna karşılaşmasına ilk 11’de başladı. Nita 90 dakika Romanya kalesini koruyarak rakibe gol izni vermezken, 75 dakika sahada kalan Draguş ise takımının 3. golünü kaydetti.

E GRUBUNDA İKİNCİ MAÇLAR

EURO 2024 E Grubu ilk maçında Ukrayna’yı farklı mağlup eden Romanya, 22 Haziran Cumartesi günü saat 22.00’de Belçika ile karşı karşıya gelecek. Turnuvaya ağır bir mağlubiyetle başlayan Ukrayna ise 21 Haziran Cuma günü saat 16.00’da Slovakya ile kozlarını paylaşacak.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx