RTÜK İmamoğlu haberleri nedeniyle ceza yağdırdı

RTÜK, Halk TV, SZC TV, Tele1 ve Now TV’ye İmamoğlu Haberleri İçin Cezai Yaptırım Uyguladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), basın yayın organları Halk TV, SZC TV, Tele1 ve Now TV’ye, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki haberler nedeniyle üst sınırdan ceza uyguladı.

Bugünkü toplantısında bazı yayın organlarının yayınlarına yönelik inceleme raporlarını ele alan RTÜK, söz konusu cezayı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının İBB’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un bazı maddelerinin ihlaliyle gerekçelendirdi.

RTÜK toplantısında, NOW TV’ye İlker Karagöz ile Çalar Saat, Halk TV’ye Kürşad Oğuz ile ROTA, Sorel Dağıstanlı ile Parantez, SCZ TV’ye Özlem Gürses ile Para Politika ve Tele1’e Habere Doğru programlarından dolayı yaptırım uygulanmasına karar verildi.

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8’inci maddesinde yer alan “hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz” hükmünün ihlali sebebiyle yayın durdurma ve idari para cezaları üst sınırdan uygulandı.

RTÜK uzmanları, programlardaki yorum ve analizlerin ifade özgürlüğünü aştığı ve toplumun adalete olan güvenini sarsmaya yönelik olduğunu iddia ederek, cezaların sebebini açıkladı. Ayrıca vatandaşların sokağa çağrılmasıyla milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin tehlikeye atıldığı belirtildi.

“Farklı Her Ses Susturulmak İsteniyor”

RTÜK üyelerinden gelen tepkilere göre, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in toplantıya 20 dakika kala beş ayrı raporu gündem dışı kurula getirdiği ve üyelerin raporları yeterince inceleyip hazırlanamadığı ifade edildi.

RTÜK üyelerinden İlhan Taşcı, “RTÜK Başkanı siyasi gücüyle medyaya karşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu soruşturması bahanesiyle savaş açtı. Yasanın olmadığı yerde her şey yasadışıdır” şeklinde konuştu.

Bir diğer RTÜK üyesi Tuncay Keser ise, “Tek yanlı bir bakış açısıyla farklı her ses susturulmak isteniyor. Cezalar bunun kanıtıdır” açıklamasında bulundu.

ANKA / Bü, CÖ

Related Posts

Hindistan’da kimya fabrikası havaya uçtu: En az 10 kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın Telangana eyaletindeki bir kimya fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama ve sonrasında çıkan yangında en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ukrayna’dan çifte vatandaşlık hamlesi

Ukrayna Parlamentosu, uzun süredir tartışılan çifte vatandaşlık yasasını nihai okumada onayladı. Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin 2019’daki seçim vaatleri arasında yer alan bu düzenleme, anayasal tartışmalar ve demografik zorluklar nedeniyle …

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: ‘Hiçbir koşulda yol ve mücadele arkadaşlarımızın özgürlüğünü pazarlık konusu yapmadık, yapmayacağız’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Ekrem İmamoğlu’nun ve başkanlarımızın tutukluluğu ülke ekonomisini, demokrasiyi, toplumsal barışı etkilediği için Türkiye’nin meselesidir. Tüm siyasi tutsakların özgür olduğu bir Türkiye; bereketli, huzurlu ve umutlu bir Türkiye’dir. Bu nedenlerle, hiçbir koşulda yol ve mücadele arkadaşlarımızın özgürlüğünü pazarlık konusu yapmadık, yapmayacağız, yaptırmayacağız” dedi.

Suriye’yi şimdi de kuraklık vurdu: Buğday yetersiz

Suriye’de kuraklık buğday ekim alanlarını vurdu. Üretimin iç talebi karşılamaya yetmeyeceği belirtilirken, Şam yönetimi ve kuzeydeki Kürt idaresi daha fazla buğday alabilmek için rekabet ediyor.

Saraçhane davası ertelendi

Bir kısım sanık müdafilerinin derhal beraat kararı verilmesi yönündeki taleplerinin tüm sanıkların dinlenilmemiş olması ve yargılama sonunda verilecek karar olması nedeniyle bu aşamada reddine karar verildi.

46 ilde FETÖ operasyonu: 361 kişi gözaltına alındı

46 ilde FETÖ operasyonu: 361 kişi gözaltına alındı