Sadece 7 gün tatil yapmak istemişti: “Hissedar sayısına göre yılda 1 saat bile kullanmak mümkün değil”

İzmir’de ikamet eden Y.İ.V., kendisine senede 7 gün tatil yapma fırsatı sunmak amacıyla Yalova’da bir tatil köyünden devremülk satın almayı planladı. 2023 Temmuz’unda bu kararı veren Y.İ.V., öncelikle 10 bin lira peşinat ödeyerek kalan tutar için 2 senet hazırladı. Toplamda 71 bin liralık bir sözleşme imzalayan Y.İ.V., devraldığı hisseli tapu ile ilgili internet üzerindeki devremülk dolandırıcılığı haberleriyle karşılaşınca şüphe duymaya başladı.

Olayın üzerine avukatı aracılığıyla hukuki süreç başlatan Y.İ.V., tapuyu incelediğinde devremülkün 4 bin 796 hissedara ait olduğunu fark etti ve Yalova 1’inci Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, 17 Ocak’ta verdiği kararla sözleşme, tapu ve senetlerin iptal edilmesine hükmetti. Ayrıca Y.İ.V.’nin ödediği ücretin yasal faiziyle birlikte geri ödenmesini kararlaştırdı.

Yaşanan süreci anlatan avukat, devremülk satıcılarının Y.İ.V. ve ailesini Kuşadası’nda 3 gün ağırladığını belirtti. Satıcıların, “Kuşadası’nda 3 gün konuk edelim, beğenirseniz anlaşırız” teklifi üzerine Y.İ.V.’nin kabul ettiği ve ardından Yalova’daki 1+1 devremülk dairenin yılda 1 hafta kullanımı için anlaşma sağladığı aktarıldı. Avukat, peşinatın ödendiğini ve kalan borçlar için senet düzenlendiğini ancak tapu devri sonrasında ortaya çıkan tapudaki hissedar sayısının kullanımı imkansız hale getirdiğini dile getirdi.

Related Posts

Dalga boyu 1.5 metreye ulaştı, Samsun Valiliği’nden uyarı geldi

Samsun Valiliği, Karadeniz’deki olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz girilmemesi uyarısında bulundu. Dalga boyunun 1.5 metreye ulaştığı bildirildi.

Beyin ölümü gerçekleşen Ahmet’in organları umut oldu

Niğde’de önceki hafta geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Tatar’ın (28) organları, ailesi tarafından bağışlandı. Tatar’dan alınan kalp, karaciğer, böbrekler ve kornealar nakil bekleyen 5 hasta için farklı illere gönderildi.

Kişinev’de sıcak pazar: LGBT yürüyüşüne karşı geleneksel değerlere destek eylemi düzenlendi

LGBT yürüyüşü düzenlenen Kişinev’de aile ve geleneksel değerleri destekleyenler de sokağa çıkınca büyük bir kargaşa yaşandı.

‘Trump, Netanyahu’ya söz verdi’… ABD, İran’ın stratejik önemdeki Fordo tesisine saldıracak mı?

İsrail basınının iddiasına göre, ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya İsrail’in saldırılarında başarısız olması halinde İran’ın Fordo Nükleer Tesisi’ni ABD’nin vurabileceğini bildirdi. Uzmanlar, İran’ın en önemli nükleer tesisleri arasında yer alan Fordo’nun yok edilebilmesi için ABD desteğinin gerektiğini kaydetti.

Bulgaristan, İran ve İsrail’deki vatandaşlarını uyardı

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, İran ve İsrail’deki vatandaşlarına bölgedeki hava sahalarının kapalı olması nedeniyle hava yoluyla çıkışın şu an mümkün olmadığını duyurdu. İran’dan çıkmak isteyen Bulgarlar, Azerbaycan üzerinden karayolu ile seyahat …

CIA’in en gizli deneyi: ‘Hayvan suikastçılar ordusu’

Soğuk Savaş döneminde ABD istihbaratı, sıçanlardan ayılara kadar pek çok hayvanı “uzaktan kontrol edilebilir suikastçılara” dönüştürmek için gizli deneyler yürüttü.