Samsung, RAM Plus özelliğini iyileştiriyor!

Samsung, One UI 8 Güncellemesi ile RAM Plus Özelliğini Yeniliyor

Samsung, yakında gelecek olan One UI 8 güncellemesiyle birlikte RAM Plus özelliğinde önemli bir değişikliğe gidiyor. 2021 yılında tanıtılan ve depolama alanını geçici bellek olarak kullanarak cihazın RAM kapasitesini artıran bu özellik, şimdiye kadar sadece 8 GB RAM ile sınırlıydı.

Samsung, RAM Plus Özelliğini Güncelliyor

Ancak yeni yazılım sürümüyle birlikte, belirli Galaxy modellerinde bu sınır 12 GB’a yükseltilecek. Bu sayede özellikle çoklu görevlerde daha fazla uygulamanın arka planda çalışmasına olanak sağlanacak.

Samsung’un RAM Plus teknolojisi, cihazın fiziksel RAM’ine ek olarak depolama alanının belirli bir bölümünü sanal bellek olarak kullanıyor. Bu yöntem özellikle düşük donanımlı telefonlarda performansı artırmaya yardımcı olmaktadır.

iPhone 18 Serisi Yeni RAM Teknolojisiyle Gelecek!

Apple, iPhone 18 serisinde yeni RAM teknolojisi sunmaya hazırlanıyor. Bu adım, akıllı telefon endüstrisinde dengeleri değiştirebilir.

Ancak, bu sistem fiziksel RAM’in yerini tam olarak dolduramamaktadır. Teknik olarak, cihazın gerçek RAM kapasitesini aşan sanal bellek kullanımı sınırlı bir performans artışı sunmaktadır. Galaxy Z Flip 6 üzerinde yapılan testlerde; RAM Plus ayarlarında 2 GB, 4 GB ve 8 GB seçeneklerine ek olarak artık 12 GB seçeneğinin de görüldüğü belirtildi.

Bu, cihazın fiziksel RAM kapasitesine eşit bir seviyeye işaret etmektedir. Ancak, en az 12 GB fiziksel RAM’e sahip Galaxy modellerinde bu seçeneğin aktif olacağı belirtilmektedir. Diğer bir deyişle, 8 GB veya daha düşük RAM’e sahip cihazlarda 12 GB RAM Plus seçeneği sunulmayacaktır.

Siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Artık hiçbir hesap güvende değil! Milyarlarca kullanıcının giriş bilgileri ele geçirildi

Ortaya çıkarılan yeni veri sızıntısı, çok sayıda platformdaki 16 milyar kullanıcının giriş bilgilerinin çalındığı tespit edildi. Google ve Apple başta olmak üzere çok sayıda sosyal medya hesabının da içinde olduğu bu sızıntıda iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi kullanmayan hesapların daha yüksek tehdit altında olduğu vurgulandı.

Buzulların altından gelen gizemli sinyaller bilim insanlarını şaşırttı

Antarktika’da yapılan bilimsel bir deney sırasında, araştırmacılar buzulların altından gelen gizemli radyo dalgaları tespit etti. Fizik alanında önde gelen dergilerden Physical Review Letters’ta yayımlanan çalışmada, bu şaşırtıcı keşif, Antarktik Ani Geçici Anten (ANITA) adlı deney sayesinde gerçekleşti.

Güneş’in güney kutbu ilk kez görüntülendi

Solar Orbiter uzay aracı, Güneş’in keşfedilmemiş güney kutbunu ilk defa gözler önüne serdi. Avrupa Uzay Ajansı ESA ve NASA’nın ortak yürüttüğü bu çığır açan görev, Güneş’in manyetik alanının 11 yılda bir nasıl tersine döndüğünü anlamak için kritik …

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Kepler-725c isimli gezegen, biyolojik yaşam için uygun olabilir

Çin Bilimler Akademisi’nin son araştırmalarına göre, Kepler-725c adlı gezegen, sıvı suyun varlığıyla yaşam barındırma potansiyeline sahip olabilir. 2400 ışık yılı uzaklıktaki bu gezegenin özellikleri, bilim dünyasında heyecan uyandırıyor.

Çinliye teşvik yerliye haksızlık

MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, Çinli üreticilere verilen ÖTV teşvikine ilişkin, “Verilen teşvikler anlamında bir haksız rekabet olduğunu düşünüyoruz. Biz, mesela hibrit motoru modellerimizde, üretmemize rağmen benzer teşviki alamadık. Dolayısıyla istediğimiz araç adedlerini satamadık” dedi.