Tepkiler sonuç verdi, ÇED süreci bakanlıkça sonlandırıldı: Uzungöl’e HES yapılmayacak

Uzungöl’de HES Projesi ÇED Raporu Süreci Sonlandırıldı

Trabzon’un gözde turizm merkezi Uzungöl’de, kamuoyunun tepkilerine rağmen planlanan hidroelektrik santrali projesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu süreci sonlandırıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projenin Uzungöl’e yapılmasının çevre, tarım alanları ve su havzalarının korunmasına aykırı olacağını belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da olumsuz çevresel etkileri göz önünde bulundurarak projeyi uygun bulmadığını belirtti.

Ahmet Metin Genç, “Daha önce ‘Başka HES bulunur ancak başka Uzungöl bulunmaz’ diyerek, Uzungöl’e hassasiyetlerini göstermişti. Çevre Bakanlığı’nın aldığı kararla artık Uzungöl’de HES projesi yapılamayacak” dedi.

Özen, ADV şirketinin tekrar ÇED süreci için başvuruda bulunduğunu ancak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in olumsuz görüş bildirmesi sonucu firma tarafından gerekli ÇED raporunun alınamadığını belirtti. Böylelikle Uzungöl’de HES projesi hayata geçirilmeyecek.

Related Posts

“O mahur beste çalar Müjgan’la ben ağlaşırız”

İzmirli şair Attila İlhan’ın unutulmaz şiiri Mahur Beste, derin bir acının ve kaybın yansımasıdır. Şiirin hikayesi, İlhan’ın 6 Mayıs 1972 sabahı, Karşıyaka’daki evinde antika radyosundan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildiğini öğrenmesiyle başlar.

Sudan limanında peş peşe patlama ve yangın

Sudan’ın idari merkezi konumundaki Port Sudan’da bulunan Güney Limanı’nda patlamalar ve yangınlar meydana geldi. Ülkenin doğusundaki Port Sudan kentinde şiddetli patlamalar duyulmasının ardından Güney Limanı’nda yangınlar çıktı. Yangınların, yakıt …

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump’ın görüşmesi dünya basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider, “verimli” geçtiği belirtilen toplantıda ikili ilişkiler, Suriye, Gazze ve Orta Doğu’daki durum üzerine görüş alışverişinde bulundu. Uluslararası basın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump’ın görüşmesini manşetlerinden duyururken, haberlerde Türkiye ve ABD’nin küresel meselelerin çoğunda ortak görüşleri paylaştığı yorumuna yer verildi.

Trump: Gazze halkının, gıdaya erişmelerine yardım edeceğiz

Trump: Gazze halkının, gıdaya erişmelerine yardım edeceğiz

Fransız Bakan Bruno Retailleau üniversitelerde başörtüsünün yasaklanmasını istedi

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, gündemle ilgili soruları cevapladığı bir programda başörtüsünün üniversitelerde yasaklanması ile ilgili soruya başörtüsünün islamla bağdaşmadığını ve siyasal islam olduğunu öne sürerek başörtüsünün yasaklanmasını istediğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu’ndan tarihi buluşmaya davet

CHP İstanbul’da düzenlediği ilçe mitinglerine İstanbul Üniversitesi tarihi kapısının olduğu Beyazıt Meydanı’nda düzenleyecek. İstanbul Üniversitesi diploması iptal edilen ve ardından tutuklanarak cezaevine konulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından Beyazıt Meydanı’ndaki mitinge çağrı yaptı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir