Ubisoft Toronto, Prince of Persia: The Sands of Time Remake projesine destek veriyor

Ubisoft’un Toronto stüdyosu, Prince of Persia: The Sands of Time Remake projesine destek olmak için kolları sıvadı. Bu açıklama, Ubisoft Toronto’nun X/Twitter üzerinden şirketin Montreal bölümüyle birlikte çalışacaklarını duyurmasıyla geldi. 2022’de, Ubisoft Montreal, hedeflenen 2021 Ocak çıkış tarihinden birkaç gün önce projeyi Ubisoft Pune ve Mumbai’den devraldı. O dönemde şirket, Montreal’in Hindistan’daki stüdyolarının çalışmalarının üzerine inşa ettiklerini belirtmişti. Ancak geçen yıl yapılan bir röportajda, yapımcı Jean-Francois Naud, projenin hâlâ konsept aşamasında olduğunu ve topluluktan gelen geri bildirimlere göre oyunu şekillendirdiklerini ifade etti.

Ubisoft Montreal, epik Sands of Time üçlemesinin doğduğu yer olarak bilinir. Orijinal Sands of Time ise Jordan Mechner’ın PC için geliştirdiği Prince of Persia serisinin yeniden başlatılmasıydı. Montreal stüdyosu ayrıca, Splinter Cell ve Rainbow Six serilerinin yanı sıra birçok Assassin’s Creed oyununun arkasındaki isimdir. Toronto ise Far Cry 5 ve 6 ile Watch Dogs: Legion oyunlarını geliştirdi. Halen Snowdrop motoru kullanılarak sıfırdan yeniden inşa edilen Splinter Cell remake üzerinde çalışıyor.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake’in yeni bir çıkış tarihi henüz açıklanmadı. Ubisoft’un Hindistan’daki stüdyolarından devralınan bu proje, Montreal’in liderliğinde yeniden şekilleniyor. Topluluk geri bildirimleri doğrultusunda ilerleyen bu süreçte, Ubisoft Toronto’nun katkılarıyla oyunun nihai haline ulaşması bekleniyor. Hem Montreal hem de Toronto’nun geçmişteki başarılı projeleri, bu yeni yapım için umut veriyor. Biz de heyecanla geçmişi yaadetmek için oyunun çıkmasını bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx