Uğur Mumcu’yu sevdiği şarkılarla anıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Uğur Mumcu’yu Anma Konserinde Sahne Aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, şef Eray İnal yönetiminde ve solist Ezgi Uludağ eşliğinde Uğur Mumcu’yu anma konserinde unutulmaz eserler seslendirdi. “Uğurlar Olsun”, “Yiğidim Aslanım” ve “Güneş Topla Benim İçin” gibi parçalar izleyicilerden büyük alkış aldı.

Anma programında konuşan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras, Uğur Mumcu’nun düşünce özgürlüğü için verdiği mücadeleye vurgu yaptı. Başkan Aras, Mumcu’nun sadece bir gazeteci değil, cesur bir toplum önderi olduğunu belirterek şunları söyledi:

  • “Düşüncenin özgürleşmesi, adaletin ve demokrasinin güçlenmesi için hayatını ortaya koymuş bir aydını, Uğur Mumcu’yu anmak için buradayız.”
  • “Ancak ne yazık ki, onun mücadele ettiği baskılar ve engeller günümüzde de devam ediyor. Türkiye’de aydın olmanın, hakikati savunmanın ve gerçekleri söylemenin ağır bedelleri var.”
  • “Bugün birçok gazeteci, yalnızca doğruları yazdığı için ya demir parmaklıklar ardında ya da mahkeme kapılarında. Düşünce ve ifade özgürlüğünden bahsetmenin giderek zorlaştığı bir dönemdeyiz.”
  • “Ancak Uğur Mumcu gibi aydınların hatırası, bize yalnızca bir mücadele mirası değil, aynı zamanda bir cesaret kaynağı bırakıyor. Onun cesareti bize güç veriyor, karanlığı aydınlatan bir ışık oluyor. Bu ışıkla, hep birlikte özgürlüğü ve adaleti savunmaya devam edeceğiz.”

Related Posts

Dalga boyu 1.5 metreye ulaştı, Samsun Valiliği’nden uyarı geldi

Samsun Valiliği, Karadeniz’deki olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz girilmemesi uyarısında bulundu. Dalga boyunun 1.5 metreye ulaştığı bildirildi.

Beyin ölümü gerçekleşen Ahmet’in organları umut oldu

Niğde’de önceki hafta geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Tatar’ın (28) organları, ailesi tarafından bağışlandı. Tatar’dan alınan kalp, karaciğer, böbrekler ve kornealar nakil bekleyen 5 hasta için farklı illere gönderildi.

Kişinev’de sıcak pazar: LGBT yürüyüşüne karşı geleneksel değerlere destek eylemi düzenlendi

LGBT yürüyüşü düzenlenen Kişinev’de aile ve geleneksel değerleri destekleyenler de sokağa çıkınca büyük bir kargaşa yaşandı.

‘Trump, Netanyahu’ya söz verdi’… ABD, İran’ın stratejik önemdeki Fordo tesisine saldıracak mı?

İsrail basınının iddiasına göre, ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya İsrail’in saldırılarında başarısız olması halinde İran’ın Fordo Nükleer Tesisi’ni ABD’nin vurabileceğini bildirdi. Uzmanlar, İran’ın en önemli nükleer tesisleri arasında yer alan Fordo’nun yok edilebilmesi için ABD desteğinin gerektiğini kaydetti.

Bulgaristan, İran ve İsrail’deki vatandaşlarını uyardı

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, İran ve İsrail’deki vatandaşlarına bölgedeki hava sahalarının kapalı olması nedeniyle hava yoluyla çıkışın şu an mümkün olmadığını duyurdu. İran’dan çıkmak isteyen Bulgarlar, Azerbaycan üzerinden karayolu ile seyahat …

CIA’in en gizli deneyi: ‘Hayvan suikastçılar ordusu’

Soğuk Savaş döneminde ABD istihbaratı, sıçanlardan ayılara kadar pek çok hayvanı “uzaktan kontrol edilebilir suikastçılara” dönüştürmek için gizli deneyler yürüttü.