Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks Yaptıran Kadın Yürüme Güçlüğü Yaşıyor

35 yaşındaki Stephanie Ottaway, estetik amacıyla yaptırdığı botoks işlemi sonrasında yürüme güçlüğü çekmeye başladı. Ottoway’e yapılan muayeneler sonucunda iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Hürriyet’in haberine göre, Ottaway başlangıçta yaşadığı semptomları enjeksiyonlarla ilişkilendirmeyen doktorlarla görüştü. Ancak Temmuz 2023’te ikinci bir enjeksiyon turuna girmeden önce yaşadıklarını ciddiye almadı.

Bir çocuk annesi Ottaway, ellerinde ve kollarında meydana gelen sinir hasarının ardından kısmi felçle baş başa kaldığını anlattı. İki yaşındaki kızı Millie’yi bir yıldan uzun süre kucağına alamadı ve yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi:

“Migren tarzında baş ağrıları başladı. Bu durumun normal olduğu söylendi. Araştırmalar yaptım fakat durumum daha da kötüye gitmekteydi. Bazı günler yürüyemeyip, buzdolabını açamadım veya cümle kuramadım. En korkunç anlardı. Herhangi bir şey yapamaz hale geliyordum. Basit işler bile çok acı verici hale gelmişti. Yazı yazamıyor, yemek kutularını açamıyor, yürüyemiyordum ve en kötüsü kızımı kucağıma alamıyordum.”

“Doktorlar durum hakkında hiçbir fikirleri yoktu” diyen Ottaway, şunları ekledi:

“Günlerce testler yaptırıyor, otoimmün hastalık veya Lyme hastalığı olabileceği belirtiliyordu. Botoks zehirlenmesi geçiren insanların bilgi alışverişinde bulunduğu bir forumu keşfedene kadar durum aynıydı. Forum sayesinde enjeksiyonun bazen vücudun diğer bölgelerini de etkileyerek felce neden olabileceğini öğrendim.”

Aynı durum Stephanie Ottaway’in başına da geldi. Mart 2024’te, diğer tüm olasılıklar elendikten sonra nihayet iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Ottaway’e konulan bu teşhisin tedavisi bulunmamakta ve eski sağlığına kavuşup kavuşamayacağı belirsizliğini korumaktadır.

Related Posts

Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks yaptırdı felç oldu!

Uzmanından “sahte güneş gözlüğü” uyarısı

Uzmanından “sahte güneş gözlüğü” uyarısı

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir