Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks Yaptıran Kadın Yürüme Güçlüğü Yaşadı

35 yaşındaki Stephanie Ottaway, botoks işlemi sonrasında yürüme zorlukları çekmeye başladı ve iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Ottaway, Hürriyet’te yer alan habere göre, semptomlarını başlangıçta enjeksiyonlarla ilişkilendirmedi ve ikinci bir enjeksiyon turu geçirdiği Temmuz 2023’te yaşadıklarını göz ardı etti.

Bir çocuk annesi Ottaway, el ve kollarındaki sinir hasarının ardından kısmen felçli olduğunu, kas güçsüzlüğü ve eklem ağrısı nedeniyle kızını bir süre kucağına alamadığını anlattı.

“Baş ağrılarım arttı ve normal olduğu söylendi. Her şey yanlış geliyordu ve işler daha da kötüye gidiyordu. Yürüyemediğim, buzdolabını açamadığım günler yaşadım. En basit işler bile acı verici hale geldi. Yazı yazamıyor, yemek kavanozlarını açamıyor, yürüyemiyordum ve en kötüsü kızımı kucağıma alamıyordum,” dedi.

“Doktorlar durumu anlayamadı” diyen Ottaway, sonunda iyatrojenik botulizm teşhisi aldıktan sonra herhangi bir tedavi seçeneği olmadığını ve eski haline dönüp dönemeyeceğinin belirsiz olduğunu ifade etti.

Related Posts

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Kokusu yok, fark edilmiyor ama bağımlılık yapıyor! Aileler bu detayı atlıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, elektronik sigara kullanımının 13-15 yaş arasındaki gençlerde hızla yayıldığını ve ciddi akciğer hasarlarına yol açabileceğini söyledi. Aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.