TFF 9 Takımı PFDK’ya Sevk Etti

TFF, 9 Süper Lig Kulübünü PFDK’ya Sevk Etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, aralarında Galatasaray ve Beşiktaş’ın da bulunduğu 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.

TFF Hukuk Müşavirliği, PFDK’ya sevk edilen takımları açıkladı. Süper Lig’in 27. haftasındaki karşılaşmalar sonrası disiplin raporlarına göre;

  • Galatasaray ve Gaziantep FK, ‘7 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi’,
  • Kayserispor, Trabzonspor, Sivasspor, ‘çirkin ve kötü tezahüratı’,
  • Galatasaray, Beşiktaş, Kayserispor, Trabzonspor, Eyüpspor, Konyaspor, Alanyaspor, ‘saha olayları’,
  • Sivasspor, ‘usulsüz seyirci alınması’,
  • Alanyaspor, ‘talimatlara aykırı hareketi’,
  • Kasımpaşa Teknik Direktörü Burak Yılmaz, ‘talimatlara aykırı hareketi’,
  • Kayserispor Kulübü Antrenörü Muhammed Türkmen, ‘sportmenliğe aykırı hareketi’,
  • Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç, ‘hakareti’,
  • Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’un, 06.03.2025 tarihinde medyada yaptığı ‘futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamaları’,
  • Alanyaspor Kulübü İdarecisi Mevlüthan Çavuşoğlu, ‘hakareti’,
  • Gaziantep Futbol Kulübü Görevlisi Sezer Baran Kuluğ, ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

– İSTANBUL

Related Posts

Ormanda yaşayan yerli kabile ateş yakmayı unuttu

Paraguay’da ormanda yaşayan Kuzey Aché halkı, insan kültürüne dair evrensel kabul edilen birçok davranışın dışında kalıyor. Kaliforniya Üniversitesi’nden bilim insanları, bu yerli topluluğun bebeklerine ninni söylemediğini, dans etmediğini ve hatta ateş yakmayı bile bilmediğini ortaya koydu.

İstanbul Kağıthane’de kaza: Ölü ve yaralılar var

İstanbul Kağıthane’de meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.

Sovyet uzay aracı dünyaya düştü

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), 1972’de Venüs’ü keşif için uzaya fırlatılan Kosmos-482 adlı uzay aracının Hint Okyanusu’na düştüğünü bildirdi.

Özgür Çelik’ten ‘gözdağı operasyonu’ tepkisi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” soruşturmasına tepki göstererek, bunu bir “gözdağı operasyonu” olarak nitelendirdi.

‘CHP kurultayı’ soruşturması: Cafer Mahiroğlu ifade verdi

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, CHP kurultayına yönelik soruşturmada ifade verdi. Avukatı aracılığıyla yazılı ifade sunan Mahiroğlu, Ekrem İmamoğlu ile arasında siyasi ve ticari bir ilişki olmadığını, Halk TV ile İBB arasında reklam anlaşması imzalanmadığını beyan etti.

İran ile ABD arasındaki görüşmenin tarihi belli oldu

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur nükleer görüşmelerin 11 Mayıs’ta Umman’da yapılacağı doğrulandı.